SDSS-OVA KONKURENCIJA

Srđan Milaković novi predsjednik Demokratskog saveza Srba

16.04.2018 u 11:20

Bionic
Reading

Srđan Milaković je na Glavnoj skupštini Demokratskog saveza Srba (DSS) izabran za predsjednika te stranke, a za njegova zamjenika izabran je dotadašnji predsjednik Jovica Radmanović.

Za glavnog sekretara DSS-a izabran je Siniša Ljubojević, priopćeno je u ponedjeljak iz DSS-a.

Dotadašnji predsjednik DSS-a Radmanović je naglasio da se ta stranka gradi kao dostojanstven i koristan politički predstavnik srpske zajednice te u tom cilju prilagođava svoja kadrovska riješena. Nije nam cilj stvarati osobne karijere već graditi zajednicu, rekao je.

Glavna skupština usvojila je Izvještaj o radu i Financijski izvještaj za 2017. te je izabran i novi Nadzorni odbor u koga su izabrani Dalibor Kukuruzar, Ilija Drageljević, Slobodan Tojaga, Mile Knežević i Slavko Baćić.

U radu Glavne skupštine koja je održana u subotu, 14. travnja u Novinarskom domu sudjelovalo je 60 od ukupno 72 delegata iz općinskih i gradskih odbora DSS-a iz Vukovara, Pakraca, Okučana, Gline, Viškova, Petrinje, Vrginmosta, Dvora, Donjih Kukuruzara, Vojnića, Krnjaka, Karlovca, Ogulina, Saborskog, Rijeke, Plaškog, Benkovca, Obrovca i Gračaca.

  • +4
Glavna skupština DSS-a Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DSS

Rad Glavne skupštine  dolaskom i pozdravnim govorim podržali su bivši predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik kluba zastupnika SDP-a i bivši ministar uprave Arsen Bauk, potpredsjednik IDS-a i istarski župan Valter Flego te predsjednik Zajednice Srba Rijeka Milan Popadić.