NA PANTOVČAKU

Srdačan susret Josipovića i Karamarka

28.09.2011 u 16:00

Bionic
Reading

Povodom Sv. Mihovila, Dana policije, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručio je 20 odlikovanja policajcima i zaposlenicima MUP-a u Uredu predsjednika na Pantovčaku u srijedu, a potom je uslijedio i srdačan razgovor s ministrom policije Tomislavom Karamarkom

'Korupcija i organizirani kriminal posebno su razorni za naše društvo. Policija je postigla velike uspjehe, ipak informativne emisije uređivane su često kao sudski i policijski bilteni i ne daju mnogo razloga za zadovoljstvo i pokazuju loše stanje našega društva politike gospodarstva i mnogih drugih segmenata', rekao je Ivo Josipović i dodao da je to nužno promijeniti.

Predsjednik opće stanje sigurnosti u Hrvatskoj smatra dobrim. Na Pantovčaku je bio i ministar policije Tomislav Karamarko koji je rekao da je hrvatska policija postala prava karijerna i profesionalna služba. On je naglasio i da je policija svoje uspjehe ostvarila smo zato što nije podlijegala nikakvim političkim pritiscima i utjecajima.

Dolazak ministra Karamarka, svježeg člana HDZ-a i visokog vladinog dužnosnika, na Pantovčaks kojim se Josipović nakon protokolarnog dijela zadržao u 10-ak minuta dugom srdačnom razgovoru, rijedak je događaj od zahladnjenja odnosa predsjednika s premijerkom Jadrankom Kosor zbog sukoba oko imenovanja veleposlanika.

I Josipović i Karamarko imaju dugu povijest sukoba još od pobjede trećega hrvatskog predsjednika na izborima kada mu šef policija nije htio dopustiti da sam bira ljude koji će mu činiti osiguranje. Također, nakon bijega Ive Sanadera iz Hrvatske predsjednik je tražio ostavku ministra policije. Izgleda da su Jospović i Karamarko zakopali ratne sjekire ili ih je ponijelo praznična atmosfera povodom Dana policije.