ZBOG KARADŽIĆA, MLADIĆA I ŠEŠELJA

Srbin prijeti da će srušiti brane u Nizozemskoj

13.04.2012 u 11:44

Bionic
Reading

Nizozemska obavještajna služba (AIVD) ispituje snimke koje se nedavno pojavile na You tubeu, na kojima jedan Srbin prijeti da će srušiti brane u Nizozemskoj u znak prosvjeda zbog toga što se u zatvoru u Sheveningenu nalaze Ratko Mladić, Radovan Karadžić i Vojislav Šešelj, prenose tamošnji mediji

Riječ je o dvije snimke na kojima Srbin, koji se predstavlja kao Miroljub Petrović, prijeti da će 'sravniti sa zemljom' brane u Nizozemskoj ukoliko na slobodu ne budu pušteni Mladić, Karadžić i Šešelj.

U AVID-u su Blicu rekli da im je poznata prijeteća snimka s You tubea i da će obavijestiti javnost o tijeku istrage. Na snimci, koja je postavljena još u veljači, vidi se Petrović ispred nasipa na obali Sjevernog mora, a navodi da se u tom trenutku nalazi oko 20 kilometara od Amsterdama.

Na jednoj od snimaka kaže da 'grupa intelektualaca' u Srbiji ima plan oslobađanja 'patriota Šešelja, Karadžića i Mladića'. U jednom trenutku mu se pridružuje izvjesni Vojislav Petrović, 'stručnjak za brane', koji govori o mogućnostima rušenja nizozemskog sustava za zaštitu od poplava.