SURADNJA S RUSIJOM

Srbija želi otvoriti tvornicu pandan Đuri Đakoviću

23.08.2012 u 17:33

Bionic
Reading

Zamjenik srbijanskog premijera i ministar obrane Aleksandar Vučić u četvrtak je najavio otvaranje novog pogona za proizvodnju složenih borbenih sustava do kraja godine, istaknuvši da će u plasmanu srbijanskog oružja na tržištu pomoći Rusija, javlja agencija Tanjug.

Vučić, koji se nalazi u posjetu Moskvi, gdje je razgovarao s ruskim vicepremijerom Dmitrijem Rogozinom, izjavio je da će već od ponedeljka srbijanski stručnjaci početi s izradom programa i zajedničkih modela suradnje Srbije i Rusije na području vojne industrije.

"Naš je cilj i želja i mi ćemo to svakako učiniti da prije kraja godine otvorimo novu tvornicu složenih borbenih sustava, sličnoj tvornici 'Đuri Đakoviću', a za to nam je potreban plasman naše robe u svijetu i u tome očekujemo značajnu podršku Rusije", rekao je Vučić novinarima u veleposlanstvu Srbije u Moskvi.

Prema njegovim riječima, njegovi jučerašnji razgovori s Rogozinom bili su usmjereni unapređenju odnosa na području obrane i na razvoj srbijanske proizvodnje i plasiranju proizvoda na tržištu Ruske Federacije i trećih zemalja.