PREMIJERKA S LOPATOM

Srbija uoči zime gradi novu Covid bolnicu kapaciteta 500 kreveta

10.08.2020 u 13:55

Bionic
Reading

U vojarni Rasina u Kruševcu počela je gradnja Covid bolnice, kapaciteta 500 ležajeva, koja će znatno olakšati borbu protiv koronavirusa iduće zime, izvještava Radiotelevizija Srbija. Bolnica će biti izgrađena do 15. prosinca. Početku gradnje prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministri zdravstva i obrane Zlatibor Lončar i Aleksandar Vulin, koji su zajednički položili kamen temeljac

Premijerka Brnabić poručila je da se bolnica gradi za eventualni drugi val Covida-19 u Srbiji, koji se očekuje na jesen i zimu.

'Spremamo se za to, gradimo nove bolnice, laboratorije za PCR testiranje, podižemo kapacitete za uspješnu borbu protiv strašnog i nevidljvog neprijatelja", rekla je Brnabić, dodajući da će nakon pobjede nad koronavirusom bolnica ostati za građanima Srbije, prenosi RTS.

Premijerka je istaknula da je investicija vrijedna 1,72 milijardi dinara.

Zahvalila je građanima što poštuju mjere, jer samo na taj način eventualni udar na jesen ili zimu neće biti gori od onog u ožujku i srpnju. Posebno je zahvalila Vojsci Srbije, rekavši da bez vojske ne bi bila moguća uspješna borba protiv koronavirusa.

Ministar obrane Aleksandar Vulin naglasio je da je vojska uvijek bila tamo gdje je potrebno, da je pomagala Vladi, državi, civilnom sektoru, ali i građanima.

Prošlog tjedna srušeno je 4.380 metara četvornih starih objekata i 4.150 kubnih metara šute, kako bi se prostor pripremio za izgradnju bolničkog kompleksa.