ZBOG UBOJSTVA OSAME

Srbija pojačala mjere sigurnosti

04.05.2011 u 00:49

Bionic
Reading

Zbog povećanog rizika od terorizma nakon ubojstva Osame bin Ladena u susjednoj Srbiji danas su pojačane mjere sigurnosti

Povećan je broj policajaca ispred diplomatskih i konzularnih predstavništava SAD, Velike Britanije, Francuske i Njemačke, te na aerodromu Nikola Tesla, gdje policajci s psima tragačima dresiranim za pronalaženje eksplozivnih naprava pojačano kontroliraju zgradu aerodroma, putnike i prtljagu.

Zbog terorističkog napada na aerodromu Domodedovo u Moskvi i ubojstva Osame bin Ladena, policija je na najveći srpski aerodrom preventivno poslala i dodatne ekipe Specijalnih antiterorističkih jedinica koji zgradu aerodroma kontroliraju s vanjske strane, javlja B92.

Na aerodromu je tako u svakom trenutku prisutno oko 70-ak policajaca, a do sada na međunarodnim letovima, pri odlascima i dolascima, nije zabilježen niti jedan sumnjiv slučaj. Iz MUP-a Srbije je priopćeno da pripadnici policije prate situaciju u cijeloj zemlji, a u skladu s operativnim saznanjima, procjenjivat će se stanje sigurnosti, te će se po potrebi poduzimati adekvatne mjere.