REZULTAT DOGOVORA

Srbi na sjeveru Kosova počeli uklanjati barikade

05.12.2011 u 15:04

Bionic
Reading

Uklanjanje barikada rezultat je dogovora koji su postigli predstavnici KFOR-a i predsjednik općine Zubin Potok Slaviša Ristić, kako bi cesta Zubin Potok - Zvečan bila prohodna za promet

Srbi na sjeveru Kosova oko 11.30 sati počeli su uklanjati barikade u Jagnjenici na prometnici Zvečan - Zubin Potok, a KFOR će također ukloniti svoja vozila kojima je ranije blokirao ovu prometnicu. Sve je to rezultat dogovora koji su postigli predstavnici KFOR-a i predsjednik općine Zubin Potok Slaviša Ristić kako bi cesta Zubin Potok - Zvečan bila prohodna za promet, javljaju mediji u Srbiji i dodaju kako će KFOR postaviti punkt za nadzor vozila na kojemu će biti i Srbi, pripadnici kosovske policije iz lokalne postaje u Zubinu Potoku.

No Ristić je rekao kako će treća barikada koju su Srbi postavili u Jagnjenici, ali na sporednoj cesti, ostati i Srbi će nastaviti na njoj dežurati. Kako javlja beogradski Blic, Ristić je nakon sastanka u Jagnjenici, koji je trajao petnaestak minuta, rekao kako dogovor ne znači 'da će barikade biti uklonjene i da će se ljudi povući s barikada' te dodao kako 'narod ostaje tu'. Trenutačno Srbi i pripadnici KFOR-a zajedno raščišćuju prometnicu, jedni uklanjaju pijesak, a drugi kablove za napajanje reflektora, doznaje Blic.