RAZARAČ DODIK

'Srbi i Hrvati ne žele državu BiH!'

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u intervjuu srpskim Večernjim novostima kako je RS jedina samoodrživa zajednica u BiH i da će postati neovisna država! Tvrdi i da Srbi i Hrvati ne žele jedinstvenu državu BiH

'Republika Srpska je jedina samoodrživa zajednica u BiH, u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu. Nitko drugi to ne može reći, ni Federacija ni BiH, koje su na 'infuziji' i na pomoći međunarodne zajednice', kazao je Milorad Dodik u intervjuu za Večernje novosti u petak.

Dodik je kazao da investicije od dvije milijarde eura u ovom trenutku nema nijedna zemlja na Balkanu, ali ih ima Republika Srpska.

'Neka me demantiraju ako nisam u pravu. (...) Kosovo je dobilo ograničenu podršku, pa mu ne treba da sjedi u UN-u. Ne treba ni nama! Mislim da su se mnoge stvari promijenile otkad smo prvi put spomenuli tu ideju', rekao je Dodik.

'Nije došlo do jačanja povjerenja među narodima i većina u BiH, mislim na Srbe i Hrvate, ne želi tu državu. Nju još jedino žele Bošnjaci iluzorno zamišljajući kako će ovladati cijelom BiH', kaže Dodik, koji je jučer čak zatražio potpuno razoružanje Bosne i Hercegovine.