sdss-ov praktični vodič

Srbi dobili zanimljive upute: Tu glasajte za HDZ, a tu za SDP

17.05.2017 u 17:39

Bionic
Reading

Srpska demokratska stranka (SDSS) u Primorsko-goranskoj županiji odlučila je stati uz SDP-ova kandidata Zlatka Komadinu, a na drugom kraju Hrvatske lokalni Srbi pozvani su da na listiću zaokruže HDZ-ova kandidata Božu Galića

'Došlo je vrijeme da se kaže da život nije ni nacija, ni država, ni vlada. Život je lokalno. Ako se u malim mjestima život gasi, ako ga uništavaju nerazvijenost i nezaposlenost, tada ni nacija ni država nemaju smisla i svrhe. Postaju priča o domovini, a bez domaćinstva i domova (…)  Birajte Vojka Obersnela za gradonačelnika Rijeke, Zlatka Komadinu za župana, a za njegova zamjenika, iz redova Srba, Petra Mamulu.'

Dio je to pisma što ga je Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a, uputio građanima srpske nacionalnosti koji žive na području Primorsko-goranske županije.

I ne bi tu bilo ništa čudno da prije koji dan isti taj SDSS, na drugom kraju Hrvatske, u Vukovarsko-srijemskoj županiji ili - preciznije - u općini Markušica, nije pozvao svoje glasače da uz kandidate iz redova SDSS-a zaokruže HDZ-ovca Božu Galića za župana, koji je ušao u utrku za četvrti mandat čelnog čovjeka na istoku Hrvatske, o čemu je priču objavila N1 televizija.

I dok s jedne strane Pupovac poziva da se biraju oni čija će 'politika iseljavati nerazvijenost i nezaposlenost', istodobno prema podacima mape rizika siromaštva, koju je prošle godine izradilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, spomenuta županija s Brodsko-posavskom i Virovitičko-podravskom, ima najveći rizik od siromaštva, a broj iseljenih svakim je danom sve veći.

U želji da doznamo kako to da u jednoj županiji SDSS podupire SDP-ove kandidate, a u drugoj HDZ-ove, pokušali smo kontaktirati Pupovca, ali na telefonske pozive nije odgovarao.