PETORICA NA TROJICU

Sramotan napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi: 'Tukli su ih šipkama'

09.02.2019 u 15:35

Bionic
Reading

U subotu oko 13:40 na splitskoj Rivi došlo je do napada petorice mladića na trojicu igrača vaterpolo kluba Crvena zvezda, koji večeras u Splitu igra utakmicu Regionalne lige, potvrdila je za tportal Željka Radošević iz splitske policije

Trojica napadnutih vaterpolista imaju između 24 i 28 godina. Jedan od njih se spasio skokom u more, dok su dvojica uspjela pobjeći.

Policijski službenici razgovarali su s napadnutima, a vaterpolistu koji je skočio u more ponudili su i liječničku pomoć, no on je izjavio da mu nije potrebna.

  • +5
Vaterpolist Crvene Zvezde spasio se od batina skokom u more na splitskoj rivi Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Budući da splitska policija provodi i osiguranje utakmice Mornar - Crvena zvezda, policija istražuje i kako su se trojica vaterpolista beogradskog kluba našla izvan štićene skupine. Za napadačima tragaju.

'Šokirani smo. Ovo je katastrofa'

Srpski mediji javljaju da su trojica napadnutih vaterpolisti Dušan Vasić, Miloš Maksimović i golman Aleksandro Kralj. Delegacija Crvene zvezde u međuvremenu je napustila Split, a utakmica s Mornarom BS, koja se trebala odigrati večeras na poljudskom bazenu je otkazana.

'Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske se uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je prosto nepojmljivo', rekao je direktor Crvene zvezde Igor Milojević za Blic.

On je u 17 sati održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je ispričao detalje o napadu.

'Naši igrači su imali jakne, a ispod su imali trenirke s obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, a pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata i slomljen nos', rekao je na konferenciji Milojević.

S upravom kluba zahvalio se građanima Splita koji su stali u Kraljevu zaštitu dok je bio u moru te je potvrdio da igrači još nisku krenuli za Beograd.