ŠOKANTNO OTkRIĆE

Sramota prve obitelji: Nitko od Trumpovih nije uspio pravilno glasati na lokalnim izborima

13.12.2017 u 17:32

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump stavio je tijekom glasanja za budućeg gradonačelnika New Yorka pogrešan datum rođenja na prijavnici za birača u odsutnosti, a ni ostali članovi njegove obitelji nisu uspjeli pravilno ispuniti glasački listić te ispuniti svoju građansku dužnost

Kako piše britanski The Independent, američki predsjednik i njegova supruga podnijeli su zahtjev za glasanje u odsutnosti na izborima za gradonačelnika New Yorka, u kojem su živjeli do preseljenja u Bijelu kuću.

Zahtjev prve dame prošao je bez problema, no predsjednikov zahtjev je odbačen jer je netočno upisao datum rođenja – za čak mjesec dana.

Trump je naime rođen 14. lipnja 1946., no u zahtjevu za glasanje u odsutnosti čelnik najmoćnije države svijeta naveo je da je rođen u mjesecu srpnju.   

Izborna komisija nije odmah uvidjela pogrešku na koju je potom ukazao jedan od nazočnih novinara. Ukoliko se pak pokaže kako je Trumpov listić nevažeći, predsjednik će se naći u poznatom okruženju jer ni ostali članovi njegove obitelji nisu pravilno ispunili glasačke listiće.

  • +6
Donald Trump i obitelj s proglašenja pobjednika predsjedničkih izbora Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Prva dama Melania Trump, iako je pravilno ispunila glasački listić, nije potpisala omotnicu u koju se pohranjuje glasački listić, što ga automatski čini nevažećim.

Glasati nije uspjela ni predsjednikova kći Ivanka jer je svoj listić poslala na sam dan izbora – jedan dan prekasno, dok njezin suprug i predsjednikov savjetnik Jared Kushner uopće nije poslao svoj glasački listić.

  • +43
Sva lica Donalda Trumpa Izvor: Reuters / Autor: JONATHAN ERNST