oprezno

Spremate se na put? HAK otkriva gdje možete očekivati gužve

22.12.2018 u 08:00

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru. Magle ima i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i vijadukta Bukovo. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba i A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, izvijestio je u subotu Hrvatski auto-klub (HAK).

  • +5
Osijek: Ponekad se iznad Drave kroz maglu probije sunce Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru. Magle ima i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i vijadukta Bukovo. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Od 21. prosinca u 8 sati do 22. prosinca u 16 sati u mjestu Cage i Krajačići na državnoj cesti DC5 vozit će se uz privremenu regulaciju.

Vrijeme je magle, mokrih i skliskih kolnika, pa iz HAK-a podsjećaju na nekoliko osnovnih pravila koja će nam olakšati kretanje po jesenskim kolnicima: valja provjeriti stanje guma i metlica brisača, obvezno uključiti kratka svjetla i danju, bez obzira na vidljivost, držati propisani sigurnosni razmak između vozila, osobito kod vožnje u koloni, izbjegavati nagla kočenja, voziti opreznije.

  • +35
Gužve na ovogodišnjem zagrebačkom Adventu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Na izlaz na graničnim prijelazima Stara Gradiška/Bosanska Gradiška, Slavonski Brod/Bosanski Bord i Jasenovac/Donja Gradina osobna vozila čekaju od pola sata do sat i 45 minuta. Na Graničnom prijelazu Jurovski Brod/Metlika na ulaz se čeka sat i pol. Na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci na izlaz osobna vozila čekaju sat vremena, a teretna vozila osam sat, dok se na prijelazu Tovarnik/Šid čeka sat i pol, a teretna vozila više od tri sata.

Zagreb: Gusta magla prekrila je grad Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.