BANDA LOPOVSKA

Spremaju se masovni prosvjedi protiv Vlade

26.07.2009 u 13:51

Bionic
Reading

Građanska inicijativa "Stegnite vi svoj remen bando lopovska!" u svoju inicijativu primila je i 100.000 članova Facebook grupe "Neću da mi Jadranka Kosor bude premijerka!" te zajedno organiziraju masovni prosvjed protiv odluka sadašnje Vlade

Za potrebu organizacije novog prosvjeda osnovana je i nova grupa na Facebooku "Podignimo sve na noge za masovni prosvjed protiv Vlade RH! Javite svima!". Za one koji se ne koriste Facebookom tu je stranica Bando lopovska

U "pozivnici" na prosvjed stoji: "Obećali smo ljudima da će prosvjed biti u svakom gradu, u svakom mjestu, u svakom zaseoku, da ćemo ovu bandu lopovsku goniti do trenutka dok ne budu prisiljeni potražiti novi posao. Imaju sreću što su poslovi džeparenja u tramvajima uvijek otvoreni pa im neće trebati prekvalifikacija budući da im je to zapravo struka".

Inicijatori akcije kontaktirali su, kažu, između ostalih i Mijata Stanića (Nezavisni cestarski sindikat), Željka Stipića (Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu) te Željka Popovića (predsjednika Nezavisnih sindikata carinika). Oni su, kako tvrde organizatori prosvjeda, potvrdili kako su spremni izaći na ulicu.

Tehnička organizacija prosvjeda detaljno će se provoditi tijekom kolovoza, a onim sindikatima, seljačkim udrugama, udrugama civilnog društva, pogotovo umirovljenika koji su spremni izaći na ulice hrvatskih gradova poručuju neka to javno objave u medijima te da se jave za zajedničku organizaciju "gdje jedino pravilo ne dopustiti da vas potkupe a sve ostalo se odlučuje ravnopravno demokratski".