USKA ULICA

Sprema se novo rješenje za prolaz u Varšavskoj

13.08.2010 u 19:48

Bionic
Reading

Nakon što je pola dana Varšavska bila najuža ulica u Zagrebu jer je prolaz uz gradilište Horvatinčićeve rampe smanjen na samo 90 centimetara, investitor Grad Zagreb napravio je novo rješenje za ovu ulicu slučaj

Na neslužbenom sastanku na terasi kina Europa u Varšavskoj u srijedu su predstavnici Grada na čelu sa Željkom Horvatom, Tomo Horvatinčić i izvođači iz Tehnike raspravljali o problemu gradilišta rampe za garažu u Varšavskoj jer je radove nemoguće izvesti ako se ograda ne proširi, čime se krše zakonske odredbe. Prema njima širina prolaza mora biti barem tri metra.

U ponedjeljak će novo rješenje za sve faze radova, u kojem će se, nastavlja Horvat, uvrstiti skice s nužnim udaljenostima od tri, odnosno 1,60 m, pokazati MUP-u, zatim ih dostaviti stanarima, objaviti u novinama poziv na javni uvid. Nakon toga slijedi rok žalbe od četrnaest dana, potom nadležno Ministarstvo treba dati svoj blagoslov, piše Vecernji.hr.

Ako u ovom slučaju bude žalbi, proces se produljuje za dva mjeseca. Horvat, predstavnik Grada, rekao je kako je izvođač radova Tehnika na svoju ruku i bez njihovog znanja suzila prolaz, na što su odmah upozorili aktivisti Zelene akcija i Prava na grad.