SPORNA NABAVA VOZNOG PARKA

Šprem i Kregar od Bandića traže jeftinije aute

07.04.2010 u 12:01

Bionic
Reading

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem i njen potpredsjednik Josip Kregar po svoj prilici tražit će poništenje natječaja kojim Grad Zagreb za 14 milijuna kuna nabavlja 64 nova automobila marke Volkswagen

Podsjetimo, za vozila je precizno navedena specifikacija obujma motora, konjske snage, kao i neki drugi detalji, što izaziva sumnju da je cijeli natječaj namješten za određenu autokuću.

Tako se uz 50 jeftinijih varijanti Golfa i Pola na popisu želja našlo i dvanaest moćnih 'pila': jedan Golf 6 GTD, Audi A6 3.0 TFSI quattro, VW Touareg 4.2 TDI V8, VW Passat R36, tri VW Passata 3.2 V6 FSI i pet VW Passata 2.0 TDI DSG.

'Razgovarao sam s Kregarom na tu temu i cijela stvar ići će na Odbor za kontrolu Gradske skupštine. Zatražit ćemo svu dokumentaciju da bismo utvrdili sve pojedinosti jer i ja ću kao prvi čovjek imati jedan auto na raspolaganju, a tri su namijenjena za Skupštinu, pa se i nas valjda nešto moralo pitati', kazao je Šprem i dodao da bi zasigurno odabrao jeftinija vozila da se njega pitalo.

Josip Kregar pak se nada da će se u cijeloj priči pronaći kakva pravna začkoljica kojom će uspjeti spriječiti kupovinu vozila jer je, prema njegovu mišljenju, više nego očito da se pogoduje određenoj autokući bez obzira što se na natječaju traži leasing društvo, a ne autokuća.

'Teško je reći je li to vraćanje nekakvih dugova ili pokušaj da se ovakvom kupnjom za sebe osobno izbori nekakav popust. Ne bih se upuštao u te špekulacije, ali je činjenica da je sve sumnjivo', zaključio je Kregar.