PROPUST U 'DNEVNIKU'

Šprajcu prijete sankcijama zbog kadra s Nove TV

10.07.2009 u 07:54

Bionic
Reading

Nakon što je u srijedu u 'Dnevniku' HTV-a tijekom telefonskog javljanja Željka Keruma iskorišten zamrznuti kadar gostovanja splitskog gradonačelnika u dopisništvu Nove TV, ponovo su se zaoštrili odnosi između Zorana Šprajca i Hloverke Novak Srzić

'Nevjerojatno je da se javna televizija koju financiraju pretplatnici mora 'pomagati' našim materijalima. Ta snimka korištena je bez dopuštenja', poručili su s Nove TV.

Glasnogovornik HTV-a Janos Romer potvrdio je da se dogodila pogreška. 'Glavna urednica Informativnog programa zatražila je izvještaj od odgovornih osoba, a to su urednici 'Dnevnika' Zoran Šprajc, Ružica Renić te realizator Videc', kazao je za Jutarnji list Romer.

Hloverka Novak Srzić poručila je da će ako se ustanovi pogreška, urednik 'Dnevnika' Zoran Šprajc i oni koji su napravili takav previd biti oštro sankcionirani.

Jutarnji list doznaje da se pogreška dogodila u realizatorskom, a ne uredničkom dijelu.

Grafička ekipa je, navodno, u posljednji trenutak, nakon što je Ružica Renić u 19.05 pregledala sve materijale, zamijenila Kerumovu sliku, ne znajući da je riječ o Novoj TV.

'Žao mi je što glavna urednica prijeti sankcijama premda još nije dobila ni jedan izvještaj o propustu', kazao je Šprajc za Jutarnji.