NA HTV-U AFERA ZA AFEROM

Šprajc odbio ugostiti Sutlića u 'Dnevniku'?

20.10.2009 u 18:15

Bionic
Reading

Ravnatelj Sutlić danas je preko šefice Informativnog programa Hloverke Novak-Srzić izrazio želju da gostuje u središnjem 'Dnevniku'. Međutim, kako kažu izvori Jutarnjeg lista, današnji urednički kolegij 'Dnevnika', na čelu sa Zoranom Šprajcom, taj je zahtjev odbio

Šprajc se tako svrstao uz bok HTV-ovcima koji su otvoreno iskazali nezadovoljstvo Sutlićevom politikom na javnoj televiziji. Jedni od njih su i novinari koji su medijima iznijeli priču da je Sutlić u veljači prošle godine novinarku HTV-a Ivanu Dragičević-Veličković nazvao 'četničkom kurvetinom'.

Pravna služba HRT-a pozvala je danas na saslušanje Maju Sever, Lelu Knežević, Roberta Zubera i Sanju Mikleušević-Pavić. Na saslušanju moraju pojaviti u srijedu, 21. listopada. Novinare se, kažu na HRT-u, optužuje da su prekršili odredbu etičkog Kodeksa HRT-a prema kojoj ne mogu davati izjave za javnost bez odobrenja svojih nadređenih.

No, novinari su zatražili odgodu saslušanja do petka zbog zauzetosti njihova odvjetnika Čede Prodanovića koji zastupa Maju Sever i Lelu Knežević, dok su Robert Zuber i Sanja Mikleušević angažirali odvjetnika Krešimira Škaricu.