ZA DJECU SA SRČANIM MANAMA

Šprajc darovao vino, Rohatinski reket, a Šalković kamen s Antarktika

14.12.2011 u 11:49

Bionic
Reading

Boca vina koju je odsrca poklonio Zoran Šprajc, teniski reket guvernera HNB-a Željka Rohatinskog, ogrlica pjevačice Zdenke Kovačićek, lopta Emila Tedeschija i dres Dinamova kapetana Milana Badelja - to su samo neki predmeti koji su se našli na jedinstvenoj humanitarnoj aukciji udruge 'Veliko srce malom srcu' i portala eKupi.hr

U online akciji cilj je prikupiti što više novca za kupnju medicinskih uređaja kojima bi se lakše i ranije dijagnosticirale srčane greške djece i novorođenčadi. U Hrvatskoj se u prosjeku godišnje rodi oko tri stotine djece sa srčanim manama, a kod takvih dijagnoza najbitnije je što ranije detektiranje problema.

Pozivu udruge odazvali su se i predsjednik Ivo Josipović, koji je donirao CD s vlastitom glazbom, televizijski voditelj Tomislav Jelinčić s kravatom, Danijela Trbović sa svojom knjigom, kao i vaterpolist Vito Padovan, brojni glumci i pjevači te spisatelj Hrvoje Šalković. On je čak poklonio kamen koji je uspio prošvercati s Antarktika!

Svi donirani predmeti 'pričaju neku priču' i obilježili su neke trenutke života poznatih osoba, no oni su ih se odrekli u korist ove vrijedne akcije. Početna cijena za sve artikle je 199 kuna, a aukcija je otvorena do 20. prosinca.

Iz udruge 'Veliko srce malom srcu' i portala eKupi.hr najavili su da će djecu koja će Božić dočekati u bolnicama razveseliti i dodatnim darovima. Aukciju možete pogledati i u njoj sudjelovati ovdje