kod čvora ravna gora

[VIDEO/FOTO] U avionu koji je sletio na autocestu Zagreb-Rijeka bili instruktor i učenica, u zraku im je otkazao motor

17.08.2019 u 11:29

Bionic
Reading

Sportski avion zbog kvara je sletio na autocestu Zagreb-Rijeka kod čvora Ravna Gora

Sportski zrakoplov zbog kvara je sletio na autocestu Zagreb-Rijeka između Vrboskog i čvora Ravna Gora, objavio je Večernji list.

Kako navodi Večernjak, avion je sletio u smjeru Rijeke. Obaviješten je centar 112, a vatrogasci su izašli na mjesto slijetanja aviona. Letjelica se nalazi u zaustavnoj traci, a jedno krilo joj se proteže preko desne vozne trake.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

U slijetanju nije bilo ozlijeđenih, niti je uzrokovana šteta na drugim vozilima.

'Vozili smo se prema moru kad je odjednom, dva auta ispred nas, sportski avion sletio na autocestu. Valjda mu je bilo oštećeno krilo. Udario je nosom, ali uspio je izmanevrirati slijetanje', izjavila je čitateljica 24sata za taj portal.

Riječ je o manjem avionu Cessna 150M, koji je registriran u Hrvatskoj, a u čiju kabinu stanu dvije osobe, pilot i putnik.

Kako doznaje 24sata, u avionu su bili nastavnik letenja T. G., iskusni dugogodišnji pilot, i njegova učenica, a navodno im je tijekom leta otkazao motor. Odmah po slijetanju javili su se pilotu Miljenku Bucaloviću, vlasniku pilotske škole ECOS u Lučkom koji je za 24sata otkrio uzrok slijetanja.

'Otkazao im je motor u zraku, no ne zna se zbog čega. Zrakoplov nije naš nego smo ga posudili jer je naš bio na popravku', rekao je Bucalović za 24sata i dodao kako je nastavnik imao malo vremena odlučiti hoće li slijetati na livadu ili autocestu te da se zahvaljujući njegovoj pribranosti sve dobro završilo. Plan im je, inače, bio letjeti do Grobnika, tamo odraditi nekoliko slijetanja te se vratiti u Zagreb.

Prema registru zrakoplova Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Cessna 150M registarske oznake 9A-DMI u vlasništvu je Aerokluba "Penkala 1910" Zagreb iz Lučkog.