U TRAVNJU

Sporazum o suradnji policija Srbije i Hrvatske

06.03.2009 u 19:13

Bionic
Reading

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić u petak je najavio da će Srbija i Hrvatska najvjerojatnije u travnju potpisati sporazum o policijskoj suradnji.

"Mi dobro surađujemo s hrvatskom policijom i ministarstvom unutarnjih poslova. Očekujemo da će sporazum biti potpisan u Beogradu, jer smo se tako dogovorili", rekao je Dačić na tiskovnoj konferenciji nakon potpisivanja Ministarske deklaracije o sigurnosti granica u jugoistočnoj Europi.

Govoreći o suradnji ministarstava unutarnjih poslova i policija zemalja u jugoistočnoj Europi, Dačić je ocijenio da je od negdašnje Jugoslavije "ostalo bratstvo i jedinstvo kriminalnih skupina" te da je sada potrebno "bratstvo i jedinstvo ministarstava i policija", kako bi se zemlje u regiji uspješno borile protiv organiziranog kriminala.

Deklaraciju su, u okviru šeste godišnje ministarske konferencije o sigurnosnoj suradnji u jugoistočnoj Europi, potpisali ministri unutarnjih poslova Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Makedonije.

Hrvatska, koju je u Beogradu predstavljao ministar Tomislav Karamarko, sudjeluje na konferenciji u svojstvu stručnjaka i partnera koji pomaže zemljama u regiji.

Na skupu, koji su priredili srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova i ženevski centar za demokratski nadzor oružanih snaga (DCAF), sudjelovali su ministri unutarnjih poslova Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, BiH, Albanije, Srbije i zemalja EU-a - Italije, Slovenije i Češke.