teške tjelesne ozljede

Splitsko sveučilište osudilo napad na studenta

29.11.2019 u 15:05

Bionic
Reading

Splitsko sveučilište oštro je osudilo fizički napad na mladića iz Sarajeva u četvrtak popodne u Poljičkoj ulici kad su ga pretukli nepoznati mladići teško mu ozlijedivši glavu

U priopćenju se navodi da Sveučilište u Splitu osuđuje svaki oblik nasilja, nesnošljivosti i netoleranciju.

'Ozlijeđeni mladić je student uključen u program razmjene Erasmus na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje i sveučilište mu je pružilo svu potrebnu pomoć i podršku.

Split je studentski grad, otvoren za mlade ljude iz čitavog svijeta koji žele upravo u našem gradu i na našem sveučilištu boraviti i studirati. Stoga smatramo da je nedopustivo da se u budućnosti takvi događaji ponove', poručili su sa splitskog sveučilišta.

Mladić je napadnut u četvrtak nešto prije 13.30 sati kada su ga na Poljičkoj ulici zaustavila trojica njemu nepoznatih mladića nanijevši mu teške tjelesne ozljede zbog kojih je zatražio pomoć u KBC Split. Tamošnji liječnici su o svemu izvijestili policiju koja je stigla u bolnicu i razgovarala sa ozlijeđenim mladićem.

Policiji je rekao da nepoznati napadači nisu imali povoda za napad, a krvavog ga je na cesti pronašao jedan građanin koji ga je odvezao do bolnice na Križinama.