elenora mandić

Splitski SDP predstavio kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika

03.05.2021 u 17:42

Bionic
Reading

Splitska Socijaldemokratska partija (SDP) ​predstavila je u ponedjeljak kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika Eleonoru Mandić koja je najavila da će na Zvončacu otvoriti prvi park za slijepe osobe u Hrvatskoj

Mandić je 22 godine radila u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci, a kao 17-godišnjakinja je otišla u rat. Prilikom predstavljanja je rekla da je socijalno osjetljiva posebice prema djeci, starijima i osobama s invaliditetom pa će u svojem radu biti usmjerena na te kategorije i na obitelji s jednim roditeljem. Dodala je da ima samohranih majki i očeva, ali i baka o kojima se malo zna.

"Ovaj grad se treba još više prilagoditi osobama s invaliditetom, treba im pomoći​​ kako bi što lakše našle posao, a jedan od prioriteta je park za slabovidne i slijepe osobe na Zvončacu, koji će biti prvi takve vrste u zemlji, a mislim čak da će biti prvi i u ovom dijelu Europe", poručila je Mandić.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika i predsjednik splitskog ogranka stranke Goran Kotur rekao je da je Mandić pokazala kvalitetu, sposobnost i odlučnost te je dio njihova kvalitetnog tima.

"Naša generacija može nadmašiti generaciju koja je napravila zadnji razvojni iskorak. Split ne smije biti tema medija da se ismijava jer je više puta pokazao da je grad predvodnik promjena u Hrvatskoj i grad koji ima kvalitetne ljude, a to će pokazati još jednom", istaknuo je Kotur, koji je iskoristio priliku i čestitao današnji Svjetski dan slobode medija.

Kritizirao je i reakciju premijera Andreja Plenkovića, koji je prije nekoliko dana u Splitu na pitanje novinarke je li istina da je sina upisao u školu u Belgiji "kategorički tražio da mu otkrije izvor informacije", kaže Kotur. Ustvrdio je kako se na tom primjeru vidi da su mediji pod sve većim pritiskom, da im se ugrožava sloboda i da je ta Plenkovićeva reakcija pokazala da "HDZ mijenja dlaku, ali ćud ne".

"Ponašao se prema novinarki na način kojeg se ne bi posramio ni predsjednik Tuđman u najgorim danima", izjavio je predsjednik splitskog SDP-a i kandidat za zamjenika gradonačelnika Goran Kotur.

Gradonačelnički kandidat Ante Franić istaknuo je da je SDP moderna socijaldemokratska stranka koja čuva svoje antifašističke vrijednosti i vrijednosti Domovinskog rata te da neće dopustiti da HDZ domoljublje "već desetljećima prisvaja sebi".

"Samo su oni domoljubi i Hrvati, a nakon svega privatizacija i pljačka. To je lažno domoljublje. Želimo se boriti za umirovljenike, učenike, studente, sve socijalno ugrožene. To je domoljublje i ono što nudimo Splitu. Nudimo promjene, jedan mladi tim koji treba pokrenuti grad", rekao je na kraju Ante Franić.