dileri

Splitska policija zbog droge uhitila hrvatskog i trojicu britanskih državljana

14.07.2019 u 22:42

Bionic
Reading

Splitska je policija uhitila i kriminalistički istražila hrvatskog i trojicu državljana Velike Britanije kod kojih su u subotu pronašli razne vrste droge, izvijestila je u nedjelju navečer splitska policija

Kako su naveli, posao su odradili policijski službenici Službe kriminaliteta droga koji su uhitili četvoricu mladića koje sumnjiče za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prvi je 'pao' hrvatski državljanin kojega su sinoć u 22.20 sati zatekli u ulici Hrvatske mornarice u Splitu, te kod njega pronašli ukupno 24.54 grama kokaina.

Priveden je u policiju, te je protiv njega podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Pola sata kasnije na području sportskog centra Park Mladeži policija je zatekla i dvojicu državljana Velike Britanije, starosti 28 i 29 godina. Kod mlađeg Britanca su pronašli 111 komada ecstasyja, kao i 3.42 grama MDMA, pakirane u četiri vrećice, a kod 29-godišnjaka 28.3 grama ketamina pakiranog u 31 pvc vrećicu.

  • +25
Davor Božinović prisustvovao spaljivanju oduzetih droga u Našicecementu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Pretragom apartmana u Splitu, kojeg koriste Britanci policija je dodatno pronašla 144 komada ecstasyja, 37 grama ketamina pakiranog u 37 pvc vrećica i 1.6 grama marihuane.

Obojica su danas uz kaznenu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku. Pritvorskom nadzorniku je, uz kaznenu prijavu, u subotu doveden i 24-godišnji državljanin Velike Britanije kojeg su još u petak 50 minuta nakon ponoći policajci zatekli u Ulici Hrvatske mornarice s 29 komada ecstasyja, te 8.4 grama MDMA, pakirane u 11 pvc vrećica.