natječaj

Split pokrenuo postupak za gradnju nove višenamjenske dvorane

02.04.2019 u 14:26

Bionic
Reading

Grad Split pokrenuo je postupak za izradu glavnog i izvedbenog projekta višenamjenske dvorane na Trgu hrvatske bratske zajednice u samom središtu grada, gdje bi trebala djelovati alternativna kazališna scena, a namijenjena je i raznim gradskim kulturnim društvima koja nemaju svoje prostore

Iz Gradske uprave priopćili su u utorak kako se u postojećem stanju dvorana nalazi od 2002. godine, kada je izvedena do faze grubih građevinskih radova.

Cilj uređenja njezina interijera je stvaranje kvalitetnog prostora za djelovanje alternativne kazališne scene u gradu pod Marjanom, kao i omogućavanje vježbi i nastupanja različitim gradskim kulturnim društvima koja trenutno nemaju primjeren prostor za svoje potrebe.

Tim bi se projektom uređenja omogućilo stvaranje nove scene iznimno važne za grad, poručuju iz Grada.

Dvorana bi, po projektu, trebala biti projektirana isključivo kao višenamjenska kako bi se u njoj mogle održavati kino projekcije, kazališne predstave, kulturno-glazbeni događaji, konferencije i kongresi.

Osim prostora dvorane, projektiranje će obuhvatiti i prateće prostorije kao što su garderoba, sanitarne prostorije i ostalo za potrebe scenskog osoblja.

Pristup budućoj dvorani bit će prilagođen i osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti. Vrijednost ovog natječaja, bez PDV-a, iznosi 199 tisuća kuna.