MUKO MOJA, PRIJEĐI NA DRUGOGA

'Split nije grad 'slučaj', novinari i građani su učinili sve da to postane'

08.02.2012 u 18:17

Bionic
Reading

Splitski dogradonačelnik Jure Šundov odbacio je danas primjedbe da su gradske vlasti nespremno dočekale vremenske neprilike, a istaknuvši kako 'Split nije grad slučaj' ocijenio je da su građani i novinari 'učinili sve' da Split bude grad 'slučaj'

Odbacujući primjedbe da je splitska gradska vlast zakasnila u reagiranju na vremenske neprilike, Šundov je popodne novinarima izjavio kako nitko nije mogao unaprijed znati da će u Splitu pasti tako velike snježne padaline. Kako je rekao, riječ je o izvanrednoj situaciji.

Skupina građana Splita pod vodstvom dr. Marije Brajčić danas je medijima dostavila pismo u kojem se traži smjena gradonačelnika Željka Keruma kojem su zamjerili da se za vrijeme trajanja 'kriznog stanja' u Splitu ne pojavljuje, 'ruga se građanima' koji su, kako je navedeno, suočeni s poteškoćama, ozljedama, pa čak i pogibelji. Šundov, upitan da prokomentira pismo-peticiju, rekao je kako svatko ima pravo prikupljati potpise za raspisivanje referenduma za smjenu gradonačelnika Keruma, ali da se sadašnje gradsko vodstvo toga ne boji.

Ako nas smijene, mi ćemo zahvaliti i otići s vlasti jer ne želimo po svaku cijenu biti na tom stolcu, kazao je Šundov.

Na pitanje kako komentira najave da bi ozlijeđeni Splićani mogli podnijeti tužbu protiv aktualne gradske vlasti zbog neočišćenih i zaleđenih ulica koje su izazvale padove i lomove građana, Šundov je kazao kako svatko ima pravo tražiti da se u parničnom postupku dokazuje nečija krivnja.

"Ako Grad bude krivac, ovaj Grad će to i platiti i nitko od toga ne bježi. Ako bilo tko od nas ima političku odgovornost u cijeloj ovoj priči, nitko ni od toga ne bježi, rekao je Šudnove komentirajući najave o mogućoj tužbi kojom će od gradskih vlasti ozlijeđeni tražiti odštetu

Šundov je kazao da i u drugim gradovima, primjerice u Zagrebu, Šibeniku, Sinju ljudi također padaju na snijeg i poledici te bi onda trebalo reći da i u tim gradovima ozlijeđeni traže odštetu.