razvojni projekt

Split konačno vlasnik Dračevca, korak bliže prema Tehnološkom parku

09.11.2021 u 13:11

Bionic
Reading

Grad Split dobio je pravo uknjižbe i od danas je vlasnik Dračevca, izvijestili su u utorak iz splitske Gradske uprave i ocijenili da je to važan pomak prema realizaciji jednog od najvećih gradskih razvojnih projekata

Republika Hrvatska darovala je tu nekretninu Splitu, a riječ je o dijelu bivše vojarne "Sv. Križ" Dračevac, radi izgradnje Tehnološkog parka Split i Prometnog centra Grada Splita. Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Splitu danas je donio rješenje kojim je Grad Split dobio pravo uknjižbe i time postao vlasnikom Dračevca, stoji u priopćenju.

Projekt izgradnje i opremanja Tehnološkog parka Split – Dračevac provodi iz dva ograničena poziva za dodjelu financijskih sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kroz ITU mehanizam.

Projekt Razvoj zone Dračevac podrazumijeva rekonstrukciju, dogradnju i nadogradnju objekta bivše vojarne Sv. Križa radi uspostave Tehnološkog parka Split – Dračevac (TPS). Projekt izgradnje i opremanja centralnog objekta odnosi se na drugu fazu, a riječ je o izvođenju radova završnog uređenja i opremanja centralne zgrade TPS-a do razine uporabljivosti, upravljanju projektom te promidžbi i vidljivosti.

Ugovore o dodjeli nepovratnih novčanih sredstava za oba projekta potpisali su u travnju 2021. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa EU te Grad Split kao korisnik novca.

U oba projekta bit će uloženo nešto više od 164,7 milijuna kuna, od čega oko 105 milijuna nepovratno.

Do sada je proveden postupak javne nabave za radove na centralnoj zgradi, u prvoj fazi Tehnološkog parka Split – Dračevac, potpisan je ugovor s izvođačem radova, Strabagom d.o.o. i slijedi početak projektiranja.

Za Prometni centar na Dračevcu, izrađeno je idejno rješenje za garažno-servisni centar, a u tijeku je priprema dokumentacije za izdavanje lokacijske dozvole, izvijestili su iz Gradske uprave Splita.