Splićanin snimio najnevjerojatniju sliku pomrčine!

Splićanin snimio najnevjerojatniju sliku pomrčine!

20.03.2015 u 15:41

  • +11

Pomrčina Sunca

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

Bionic
Reading

Splitski snimatelj amater zabilježio je jutros iz opservatorija u Zvjezdanom selu Mosor nevjerojatnu fotografiju pomrčine na kojoj je uhvatio trenutak u kojem je preko Sunčeva srpa preletio zrakoplov

Eddy Meštrović kaže da je potegnuo do zvjezdarnice na brdu, do koje treba proći i dio makadamske ceste, kako bi snimao rijedak spektakl.

'Iznenadio sam se kada sam vidio koliko se ljudi ondje okupilo. Bilo ih je sigurno 150 do 200. To baš nije nikome usput', rekao je Meštrović.

Zrakoplov koji je uhvatio na zapisu je, kaže, najvjerojatnije letio za Dubai.

Zanimljivo je da je snimka nastala potpuno slučajno, slično kao i mnoge najbolje stvari. Postavio je kameru marke Sony i uključio je da snima sve faze pomrčine.

'Tek kada sam stigao kući i pregledao cijeli materijal otkrio sam da je u kadar uletio zrakoplov', objasnio je mladi Meštrović, koji je trenutno nezaposlen, a nešto prihoda uspijeva prikupiti upravo svojim zanimljivim snimkama.

Eddy nam je ljubazno ustupio svoj screenshot, a kaže da su neke hrvatske TV kuće već pokazale zanimanje za cijeli film. Tko zna, možda ga neka od njih zaposli kao snimatelja.

Slične snimke preleta zrakoplova tijekom pomrčina izuzetno su rijetke i uglavnom su sve odreda na internetu postale viralne. Nema sumnje da će sličnu sudbinu doživjeti i ova splitska jer je definitivno jedna od najspektakularnijih.