ukupno 10 oboljelih

Splićani poslali žurnu pomoć Zagrepčanima; imaju tri novozaražena koronavirusom

22.03.2020 u 11:51

Bionic
Reading

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježena su nova tri slučaja zaraženih koronavirusom, a iz te županije žurno je poslan potražni tim Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) za pomoć potresom pogođenom Zagrebu

"Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije hitno je uputio jedan potražni tim HGSS-a s pripadajućom opremom za pomoć gradu Zagrebu u saniranju posljedica potresa", priopćio je u nedjelju Stožer.

Napominje se kako je u toj županiji do sada ukupno deset oboljelih od koronavirusa, od kojih je troje novooboljelih, i svi se osjećaju dobro i u stabilnom su stanju.

"Svi kontakti novooboljelih su stavljeni u samoizolaciju te se obrađuju, a broj osoba u samoizolaciji se povećava zbog kontakata novooboljelih osoba", navodi se u priopćenju Stožera.

Stožer je također izvijestio kako se Splitsko-dalmatinskoj županiji u karanteni nalazi 56 osoba, od kojih su 32 hrvatska državljanina i 24 osobe stranog državljanstva.

S obzirom na Odluku o obustavi javnog prometa, splitski "Promet" i krizni stožer su u stalnom kontaktu radi uspostave organiziranog prijevoza za djelatnike svih potrebitih službi. Prikupljaju se informacije o broju djelatnika i pravcima na kojima putuju te će se nakon prikupljenih informacija odrediti trase komunikacije i vremena polazaka i povrata autobusa, objasnili su iz Stožera.