PATENT MLADIH SDP-a

Splićani igraju Kerumopoly!

07.03.2010 u 15:59

Bionic
Reading

Forum mladih SDP-a Split svojim je sugrađanima predstavio i ponudio lokalnu verziju planetarno poznate društvene igre monopoly, a nazvali su je Kerumopoly. Igrica je predstavljena na pločniku Marmontove ulice i u tiskanom obliku

Start igre je izbor za gradonačelnika, a na cilju je Dioklecijanova palača preimenovana u prodajni centar Joker. Interes građana bio je velik i mnogi su se oprobali u kocki, prolazeći predviđena polja igrice u kojima se ide naprijed ili natrag, ovisno o sreći. Na petnaestak polja pobrojeno je desetak neispunjenih obećanja i primjera lošeg ponašanja aktualnog gradonačelnika Željka Keruma.

Primjerice, na polju 13 piše da nakon vrijeđanja novinara i vijećnika idete jedno polje naprijed.

Ima još nekoliko satiričnih i duhovitih komentara, a teme su Hajduk, dva karnevala, postavljanje sestre na mjesto predsjednice Gradskog vijeća i instaliranje rodbine u upravne odbore.

Na tiskanoj formi igre Kerumopoly, osim zabavnog dijela je i proglas Foruma mladih SDP-a koji vodi gradski vijećnik Gojko Čepo. Između ostalog, u njemu je obrazložena tvrdnja da Željko Kerum nije dostojan obnašati časnu dužnost gradonačelnika grada Splita.

Forum mladih smatra da Kerum ne poštuje nacionalni, vjerski, rasni i spolni dignitet, ne misli da su zakoni jednaki za sve, ne razumije političku odgovornost, provodi politiku nepotizma, ne poštuje kulturnu i sportsku baštinu grada, tretira ga kao privatno poduzeće i javni interes žrtvuje za vlastiti probitak.

Na kraju se skreće pažnja na neispunjena obećanja o nezaposlenosti, POS-u te na balansiranje u rasponu od stava 'nisam političar', do stava 'želim se baviti samo politikom' i konstatira se da Željko Kerum nije pošten i pravedan gradonačelnik i da Split zaslužuje bolje.

Može se predvidjeti velika popularnost igrice u gradu. Dokaz za ovu tvrdnju je izrekla Kerumova sestra Nevenka Bečić u mamutskom intervjuu u subotnjem prilogu Slobodne Dalmacije. Ona tvrdi da njezin brat kao brend doprinosi boljoj prodaji svega vezanog uz njegovo ime, pa se po toj logici i za igricu Kerumopoly može prognozirati siguran uspjeh i popularnost.