RJEŠAVANJE GORUĆEG PROBLEMA

Splićani dobivaju šest novih garaža u pet kvartova

03.01.2018 u 22:26

Bionic
Reading

Komunalna tvrtka Split parking 2018. godine namjerava uložiti 51,3 milijuna kuna za gradnju novih i obnovu starih garaža, priopćeno je u srijedu iz te tvrtke. Kako se navodi u priopćenju, najviše novca - 35 milijuna kuna uložit će se u gradnju šest novih garaža s 1200 parkirnih mjesta.

Te garaže bit će izgrađene na Gripama i Plokitama, dvije na Mertojaku, jedna u Dobrilinoj ulici u četvrti Splitu 3 te jedna na Trsteniku.

 Objašnjeno je kako se nove garaže neće graditi na mjestima na gdje bi bile komercijalno isplative, već je njihov isključivi cilj osigurati dodatan broj parkirnih mjesta za građane i stanare pojedinih kotareva u kojima je problem s parkiranjem najveći.

 Gradnja šest novih garaža omogućena je nakon što je Grad Split na sjednici u prosincu Split parkingu dao suglasnost za provedbu i nadzor nad izgradnjom.

 Grad Split, kao voditelj projekta, već je počeo gradnju još triju garaža, na Visokoj - u Vrazovoj ulici, na Sućidru te na Mertojaku - u Ostravskoj ulici, stoji u priopćenju Split parkinga.  

Turistička mjesta i parking Izvor: tportal.hr / Autor: montaža: tportal.hr

Ravnatelj Split parkinga Marko Bartulić izrazio je zadovoljstvo planiranim investicijama i time što se u Splitu napokon počeo rješavati jedan od gorućih problema u svim dijelovima grada.