NEUMORNI AKTIVISTI

'Splićani, branite Marjan!'

05.06.2011 u 14:06

Bionic
Reading

Građanska inicijativa ZA Marjan neumorna je u borbi protiv devastacije splitske park-šume: u nedjelju točno u podne, na Svjetski dan zaštite okoliša, okupili su se na lokaciji na kojoj se priprema nova gradnja u zelenoj zoni

Točne i provjerene informacije još uvijek nemaju, lokacijska dozvola za manju stambenu zgradu je izdana pa poništena, no u posjedu su dokumenta po kojemu je bivši gradonačelnik Miroslav Buličić podržao gradnju unutar zaštićene zone.

'Parcela na kojoj bi se nalazila zgrada nema pristup, pa je Buličić u ime grada investitorima dao suglasnost da ga izgrade preko gradskog zemljišta', kazao je tajnik Društva Marjan Srđan Marinić.

'Vlasti se mijenjaju, ali činovnici očito ostaju i rade što god ih je volja', dodao je Marinić, pa naveo primjer Branke Mimice, savjetnice za urbanizam splitskog gradonačelnika Željka Keruma.

'Ona je bila direktorica tvrtke Beryllus, koja unutar park-šume upravo dovršava zgradu s deset stanova.'

Duška Boban iz Građanske inicijative pozvala je Splićane na još aktivniji angažman u zaštiti Marjana.

'Marjan nas služi dug niz godina, a sad je došlo vrijeme da mi služimo njemu braneći ga od nasrtaja vlasnika parcela i još više službenika lokalne uprave i samouprave, koji se rugaju pojmu pravne države izvrćući zakone i propise da bi dovršili otimačinu svih javnih dobara', kazala je Boban.