KULJIŠ ZA BATMANA, UMJESTO JOKERA

'Splićani biraju između Ostojića i redikula s kosom na federe'

04.04.2009 u 14:25

Bionic
Reading

U Splitu je danas predstavljen izborni program SDP-ova kandidata za gradonačelnika Ranka Ostojića i posebna publikacija u kojoj su objavljeni njegov životopis, brojna mišljenja uglednika o njemu te napisi koji podupiru njegovu klandidaturu za splitskog gradonačelnika. Na predstavljanju Ranka Ostojića kao kandidata SDP-a za gradonačelnika Splita čitali su mailove građana gdje su Željka Keruma nazvali redikulom.

Publikacija pod naslovom "Ranko Ostojić za gradonačelnika Splita", kako je rečeno, prva je takva publikacija u izbornim promidžbama u Hrvatskoj uopće kojom se glasačima predstavlja nekog kandidata, a Ostojić je u njoj predstavljen kao splitski, dalmatinski i hrvatski političar.

Ostojić je, govoreći o svom izbornom programu, istaknuo kako je njegov slogan "Izaberimo grad" čime se želi poslati poruka da se zauzima za Split po mjeri građana Splita, a ne za Split u kojem se štite privatni interesi političara.

Ukoliko bude izabran za splitskog gradonačelnika Ostojić je obećao da će u četvorogodišnjem mandatu u tom gradu biti izgrađeno tisuću stanova za mlade te da će se zauzimati za sufinanciranje sportskih škola i sportskih klubova.

Ostojić je također najavio da će se zauzimati za preuređenje splitske Rive, te da će sadašnje gradsko odlagalište Karepovac biti pretvoreno u "zelenu zonu" zaštićenu od onečišćenja.

"Zauzimat ću se za osnaživanje turističkog položaja Splita tako da on postane turistička prijestolnica Sredozemlja", rekao je Ostojić.

Završni dio brošure pripao je Denisu Kuljišu koji je u pamfletu 'Splitski Batman protiv splitskog Jokera' usporedio životne putove Ranka Ostojića i Željka Keruma. Njihovu borbu za vlast okarakterizirao je kao megdan naprednog zapadnjačkog i nazadnog balkanskog svjetonazora.

Poduži je niz nabrojenih Ostojićevih zasluga, dok kao Kerumov najveći doseg navodi bogaćenje na krajnje čudesan način. Prema Kuljišu samo se zdrav razum može ispriječiti Splićanima da umjesto Ostojića izaberu 'gradskog redikula sa kosom na federe.'