PETRINJA

Specijalci pretukli djevojku oboljelu od leukemije

23.06.2009 u 17:44

Bionic
Reading

Estelu T, 16-godišnju djevojku iz Petrinje koja boluje od leukemije, u utorak oko 9.30 sati dvojica pripadnika interventne policije iz Siska izvukla su iz kreveta, bacila je na pod, razbila joj nos i grubo je vezali lisicama dok su pretresali kuću. Napali su je umjesto osumnjičenog Farisa T.

PETRINJA - 'Vikali su 'Policija, ovo je pretres', imali su crne maske na glavi, oružje, pancirke, čizme. Odvukli su me iz kreveta i onako u pidžami grubo bacili na pod glavom prema dolje. Jedan mi je policajac zavrnuo najprije jednu pa onda drugu ruku na leđima, stavio mi lisice i držao me glavom prema podu. Pritom me, vjerujem nehotice, udario pendrekom po nosu, tako jako da mi je odmah krenula krv.

Djed Uzeir pokazuje tragove lisica na Estelinim rukama

Rekla sam 'Pustite me, ide mi krv', no vikali su: 'Šuti, bez priče!' Nisu mi dali obrisati krv iz nosa koja me gušila. Izveli su me van iz moje sobe vezanu i doveli u dnevnu sobu. Tamo su mi bili tata i mama, otac je vikao: 'Što to radite mojoj kćeri?' Tada su mi odvezali ruke, a jedan je rekao da obrišem krv. Rekla sam im da imam 16 godina, da im ja nisam nikakva opasnost da me moraju vezati i udarati, da sam teško bolesna. Nisam vidjela da im je imalo žao što su me povrijedili, što su bili tako bezrazložno grubi. Kada su obavili posao zbog kojeg su došli u moju kuću, okrenuli su se i otišli', rekla je Estela nakon što se vratila iz petrinjske hitne pomoći, kamo je otišla u pratnji socijalne radnice i jednog policajca, piše Jutarnji list.

Pokazivala je još vidljive tragove na rukama od vezivanja lisicama i rekla da joj je nos još uvijek pun zgrušane krvi, ali da je sada bolje. Kada smo bili u Estelinu domu, njezini otac i majka još su bili u policiji na ispitivanju, a kako doznaje Jutarnji, pretres njihove kuće u Radićevoj ulici u Petrinji obavljen je po nalogu istražnog suca.

Estelin djed Uzeir (57), koji je do unuke došao odmah nakon što ga je pozvala i ispričala što joj se dogodilo, pojasnio je da je njegov sin Faris (35) svojedobno imao problema s drogom i da sada, kada je bilo kakva racija u pitanju, obavezno obiđu kuću njegova sina i rodbine.

'Danas su policajci bili i kod mene, na drugom kraju Petrinje. Došli su s nalogom, obavili pretres, pitali ima li kakvih primjedbi na postupak i uljudno otišli. Ni ovoga puta ni ovdje niti kod mene nisu ništa našli. Zato nisam mogao vjerovati kada mi je Estela rekla što se njoj dogodilo', rekao je Uzeir, dodavši da je njegova unuka teško bolesna, boluje od leukemije.

'Ja ne znam je li moj sin nešto napravio, ima li razloga za pretres kuće, no nitko nema pravo tako postupati prema maloljetnom djetetu, prema bolesnom djetetu koje mirno spava u svojoj sobi. Zbog toga sam zvao načelnika policije u Sisku i uložio prigovor na takvo ponašanje i postupanje policajaca, a agresivne ću policajce tužiti', rekao je Uzeir.

Policija je, doznajemo od Ive Hranitelj, glasnogovornice PU Sisačko-moslavačke, primila prigovor obitelji te je odmah oformljen tim koji će cijeli slučaj analizirati, ispitati sve sudionike i nakon toga utvrditi je li uporaba fizičke prisile protiv 16-godišnje djevojke iz Petrinje bila opravdana.