DIZAJN INTERIJERA

Spavaća soba s malim twistom

24.11.2014 u 14:44

Bionic
Reading

Posljedni dio turističkog apartmana u Dioklecijanovoj palači koji sam dizajnirala su spavaća soba i kupaona. Na oba primjera možete vidjeti kako postići maksimalnu iskoristivost malog prostora.


Kako bi zaokružili sliku Dioklecijanove perle, turističkog apartmana u staroj jezgri Splita, nedostaju još spavaća soba i kupatilo. U prethodna dva posta pokazala sam vam dnevni boravak i ulazni dio koji možete vidjeti na linku, te kuhinju i blagavaonu - ovdje

Kao i u ostatku stana, i u sobi je valjalo sačuvati autentičnost ambijenta pa sam i u ovom slučaju ostavila drvene grede i ispijeskarila komade starog kamenog zida. To je ujedno jedini dio stana koji sam prekrila parketom s kojim nisam htjela riskirati pa sam pokucala na vrata najboljih - Galekovića.

Iz odlične ponude tvrtke koja glasi za najbolju u Hrvatskoj kada su u pitanju podovi i parketi, odabrala sam svijetli hrast četkani, nenametljivo uklopljen u malu sobicu koju od milja volim nazvati spavaća s blagim twistom. Neprimjetnu bijelu jednostavnost naprosto sam morala razbiti s detaljima koje sam pronašla, a gdje drugdje, nego u Kare design-u u Splitu. Srebrnu policu za knjige namjerno sam nakosila, a šarenu tapeciranu klupicu smjestila sam uz krevet.

Spavaću sam sobu namjerno lišila suvišnih detalja. Mali preslatki balkončić s kojeg puca pogled na splitski geto, sv. Duju i krovove starih splitskih kuća ljepši je od bilo koje umjetničke slike.

Banj sam odlučila dizajnirati po uzoru na hotelske kupaone jer priznajmo, svi kada dođemo u neki hotel prvo povirimo u kupaonu koja je često mjerilo zadovoljava li nas smještaj ili ne. Zbog ograničenog prostora, svoju sam odlučila minimalno dekorirati, a maksimalno pročistiti. Ovdje svakako moram spomenuti sjajnu tvrtku H2o design iz Rijeke koja ima divan izložbeni prostorna ulazu u Opatiju u kojem sam dobila inspiraciju za kupaonu.

Iako iznajmljivači nerijetko štede na turističkim apartmanima, ja sam se tijekom uređenja često povodila onom poznatom engleskom poslovicom: 'Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino'. To se posebno odnosilo na sanitarije. Odlučila sam se za provjerene brendove visoke kvalitete. U prvom redu tu su sanitarije i umivaonik-zdjela - Globo ceramica .

Vješto sam izbjegla bilo kakve kade smjestivši tuš sa staklenom stijenkom u dno kupaone. Na zidove sam stavila vrlo pristupačne zidne obloge zbog održavanja i praktičnosti, a posebnu sam pažnju posvetila podnoj keramičkoj podlozi Atlas concorde iz kolekciji Axi, koju sam također pronašla u H2o design-u, a koje su imitacija prirodnog drva.

U kupaoni je, kao i u ostatku stana, pod presvučen dekorativnim betonom o kojem sam već pisala u prijašnjim postovima. Kako bih zaokružila cijelu priču, i u kupaoni sam, kao i u kuhinji, jedan zid ostavila potpuno sirov (cementni - na ogromno čuđenje majstora) što je dalo taj industrial moment.

Jednostavne i lijepe slavine su brend Zuchetti. Kos i to kolekcija Simply beautiful, također iz H2o design-a.

soba/
drveni pod: svijetli hrast četkani / Galeković
Inverter digitalni klima uređaj: Samsung
dekoracije: polica za knjige, tapecirana klupica i jastuk / Kare design Split
rasvjeta: Linea Light / Tim - svjetlosni inžinjering


kupaona/
sanitarije i umivaonik: Globo ceramica / H2o design
slavine: Zuchetti / H2o design
keramička podna podloga: Atlas concorde / H2o
dekorativni pod: Vukić ITD
dekoracije: Kare design Split


Toplo se nadam da vam se svidio i ovaj dio stana koji je u živo vrlo ugodan i intiman što i jesu osnovne karakteristike koje svi tražimo kada negdje otputujemo na odmor. Komentirajte kako vam se sviđa uređenje, a u sljedećem ću vam postu pripremiti kratki presijek cijelog stana.

Jučer sam doznala da moj omiljeni filmski skladatelj Ennio Morriccone u travnju 2015. dirigira velikim koncertom u Zagrebu pa u to ime ide sljedeća glazbena numera: