PREPOROD UPOZORAVA NA 'TRENIRANJE STROGOĆE'

Spasite Vjesnik objavljivanjem oglasa za ravnatelje

20.02.2012 u 16:54

Bionic
Reading

Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu - Preporod ustvrdio je u svom priopćenju, reagirajući na najave o stečaju Vjesnika, kako je su 'politički moćnici odlučili subvencijsku strogoću trenirati i na zaposlenicima jednih nacionalnih dnevnih novina'

'Kada bi u svemu bilo malo manje neprikrivenog revanšizma, a samo malo više dobre volje, rješenje za Vjesnik bi se, vrlo vjerojatno, učas pronašlo. Pola novca potrebnog za ostanak Vjesnika na životu našlo bi se npr. objavljivanjem aktualnih natječaja za izbore školskih ravnatelja na stranicama ovih novina', predlaže Sindikat Preporod u priopćenju koje je potpisao predsjednik Željko Stipić

Sindikalisti tvrde kako se 'namjerno zaboravlja ili ne želi vidjeti da još uvijek živimo u zemlji dvostrukih mjerila' te upućuju da se u provjeru različitih kriterija po pitanju subvencija 'krene s prelistavanjem ovogodišnjeg Linić-Čaćićevog Državnog proračuna'.

'Umjesto da novcem poreznih obveznika država pomaže novinama kojima je ta ista država vlasnik, objavljivanjem tisuća i tisuća preskupo plaćenih oglasa, milijunima se proračunskih kuna izdašno pomažu raznorazni domaći i bjelosvjetski novinski moguli', navodi Sindikat Preporod.

Predlažući aktualnoj vlasti da zajedno s predstavnicima zaposlenika Vjesnika pronađu rješenje za daljnje izlaženje uz najmanju moguću financijsku potporu proračunskog novca, zaključuju kako će, 'ako se ne uspije pronaći rješenje na tome tragu, šteta višestruko nadmašiti ušteđeni proračunski novac'.