NESPRETNI RIBOLOVAC

Spašen mladić koji je pao u kanjon Cetine

24.04.2010 u 22:38

Bionic
Reading

Pripadnici Gorske službe spašavanja zbrinuli su 28-godišnjaka koji je pao u kanjonu rijeke Cetine i teško se ozlijedio, a do pristupačnijeg terena transportirali su ga vodenim putem gumenim čamcem, priopćeno je iz Gorske službe spašavanja

Zadobio je teške ozljede noge i glave, ali je stabilno i izvan životne opasnosti. U akciji spašavanja sudjeluje 20 pripadnika HGSS Split i Makarska, priopćeno je iz HGSS-a.

Mladić iz Gale kraj Sinja pao je s visine od nekih 10 do 15 metara vjerovatno loveći ribu na izrazito nepristupačnom terenu. Mjesto nesreće nalazi se na teško prohodnom terenu 3 km daleko od cestovne komunikacije u kanjonu rijeke Cetina u blizini mjesta Blato na Cetini.

Dojava o nesreći došla je do Gorske službe spašavanja u 19,30 sati posredstvom Centra 112, nakon čega je odmah na teren upućena ekipa HGSS Split i Makarske s liječnicom Ivanom Buklijaš.

Po dolasku na mjesto nesreće, ozlijeđeni mladić je medicinski zbrinut te će zbog neprohodnog terena umjesto uz kanjon, biti transportiran vodenim putem gumenim čamcem (raftom). Radi se o opasnom, skliskom terenu obraslom gustom vegetacijom pa bi transport "zemaljskim" putem bio izuzetno opasan i dugotrajan, navodi se u priopćenju.