PRESUDA TEŠKA 2 MILIJUNA EURA

Španjolska agencija voljna se dogovoriti s Hajdukom

02.03.2012 u 08:33

Bionic
Reading

Zagrebački odvjetnik Igor Hrabar, koji je u sudskom sporu između nogometnog kluba Hajduk i španjolske menadžerske agencije 'Afis' zastupao tu agenciju, danas je izjavio kako postoji mogućnost dogovora između splitskog kluba i španjolske agencije nakon presude Županijskog suda u Splitu po kojoj bi Hajduk trebao Španjolcima platiti oko dva milijuna eura ili mu prijeti stečaj.

'Dobra volja sigurno postoji, ja vjerujem i sa strane moje stranke (agencija 'Afis') i Hajduka da se dogovore i to riješe na miran način', izjavio je Hrabar u četvrtak popodne za Radio Split. Dodao je kako on kao odvjetnik ne može prejudicirati konačni ishod, jer još nije dobio presudu Županijskog suda u Splitu.

'Moju stranku o tome još nisam obavijestio, a nisam je imao o čemu ni obavijestiti jer presudu nisam dobio', kazao je Hrabar.

Po njegovim riječima uprave su se u Hajduku mijenjale ali nitko nije htio razgovarati o sporu sa španjolskom menadžerskom agencijom. 'Negirale su se notorne stvari koje postoje i evidentne su, ali takvi smo', kazao je Hrabar tumačeći spor između Hajduka i 'Afisa'.

U Županijskom sudu u Splitu su izvjestili kako se pred tim sudom vodio predmetni postupak povodom žalbe tuženika HNK Hajduka.

'U navedenom spisu donesena je presuda kojom je žalba tuženika odbijena kao neosnovana, te je spis 17. veljače 2012. godine upućen nadležnom prvostupanjskom Općinskom sudu u Splitu, radi otpremanja odluke strankama', navodi se u pisanoj informaciji službe za informiranje Županijskog suda u Splitu dostavljene Hini.

Ovom sudskom presudom, Hajduk bi trebao u roku dva tjedna od trenutka njenog zaprimanja, uplatiti španjolskoj agenciji 'Afis' oko dva milijuna eura. Ta je agencija je posredovala 1996. u transferu dvojice bivših hajdukovih nogometaša Ivice Mornara i Mirsada Hibića u španjolski klub Sevilla, koji je, prema medijskim navodima, iznosio, 2,4 milijuna dolara od čega je polovica po aneksu ugovora trebala pripasti 'Afisu'.

U međuvremenu, zbog kamata je prvobitnih 1,2 miljuna dolara, koliko je trebalo pripasti agenciji naraslo na oko 2,2 milijuna dolara, a Hajduk bi trebao isplatiti i oko 2,3 milijuna kuna troškova odvjetnika koji su zastupali španjolsku menadžersku agenciju.