PRISAVLJE ZATRPANO POZIVIMA

Šovinizam Dijane Čuljak razbjesnio građane BiH

24.08.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Razgovor urednice HTV-ovog trećeg Dnevnika Dijane Čuljak Šelebaj i gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića razljutio je građane BiH do te mjere da služba za gledatelje na Prisavlju ne može odgovoriti na sve pozive koje zaprima cijelo jutro

Podsjetimo, Čuljak Šelebaj je nakon priloga o plažama u Opatiji, od kojih je većina dana u koncesiju, na istu temu razgovarala i s omiškim gradonačelnikom, da bi u jednom trenutku postavila pitanje koje u najmanju ruku graniči sa šovinizmom.

U Brela za 80 kuna

Da bi smanjili gužvu u špici sezone,Breljani su ulazak u svoje mjesto, svima koji vikendom požele ući unjega automobilom, a nisu mještani ili gosti, odlučili prije nekolikogodina naplaćivati 80 kuna.

'Koliki vam problem u Omišu i općenito na južnom Jadranu predstavljaju jednodnevni gosti koji se spuste iz Bosne i Hercegovine, ništa ne troše, ne zauzimanju apartmane, a zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu ni platili', upitala je Čuljak Šelebaj ne trepnuvši ni okom.

Škaričić, očito iznenađen pitanjem, u prvi mah nije znao što bi rekao, da bi onda ipak suvislo procijedio:

'Pa... moje mišljenje je da oni nisu tolika šteta za hrvatski turizam kako ih neki žele predstaviti. Naime, oni ipak nešto troše i plaćaju parking.

Konkretno, kod nas je u gradu velika plaža i parking se plaća pet kuna na sat, a vjerojatno nešto i potroše. Mislim da hrvatski turizam ima puno većih problema sa sivom ekonomijom, neplaćanjem boravišnih pristojbi i neprijavljivanjem gostiju', kazao je gradonačelnik.

I premda problem vikend-turista postoji, na što će se požaliti većina turističkih djelatnika od Dubrovnika do Splita, pitanje formulirano na način na koji je to učinila urednica Dnevnika daleko je od onog što nalaže novinarska etika i stoga ne čudi broj telefonskih poziva iz BiH koji su zasuli Prisavlje.