ravnatelj 'štampara'

Šostar: Epidemija uvijek dolazi u tri vala: U prvom je nešto manji broj zaraženih, drugi je stravičan, a treći...

21.10.2020 u 09:19

Bionic
Reading

'Mi smo jučer postavili svoj rekord, obavili smo 1560 testiranja. Broj testiranja je duplo veći od onoga što samo mi u Zavodu testiramo. Bio sam u pravu kad sam rekao da ćemo u sljedećih 7-10 dana imati preko 2000 pozitivnih, prognoze epidemiologa su da će ti brojevi rasti', rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar

Dodao je da se, osim na Zavodu, testira i u bolnicama i na još nekoliko lokacija u Gradu Zagrebu.

Što se tiče broja zaraženih na sto tisuća stanovnika, u Zagrebu je to 322 i nije najviše u Hrvatskoj, kaže Šostar za N1.

Razgovarali su o tome da se omoguće novi punktovi covid ambulanti, da uzmaju uzorke za one osobe koje žele platiti testiranje, rekao je.

"Vjerujemo da ćemo uspjeti riješiti, a nikome ne možemo zabraniti da dođe ovdje na Zavod. Gužve će i dalje biti, nećemo ih ni na koji način riješiti, ali ćemo napraviti sve da ih umanjimo", kazao je Šostar, dodavši da uz nadljudske napore pokušavaju uspjeti ljudima unutar 24 sata dostaviti nalaze.

  • +13
Velika gužva za testiranje na koronavirus u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Govoreći o epidemiji, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo rekao je da ona uvijek dolazi u tri vala. "Prvi je nešto manji broj zaraženih, drugi je stravičan i treći, koji je još nešto manji od prvoga. Nadamo se da bismo uspjeli prekinuti ovaj drugi i izbjeći treći val", rekao je.