u istražnom zatvoru

Solinski vijećnik koji je pretukao suprugu izbačen iz HDZ-a; Plenković: Najoštrije osuđujem obiteljsko nasilje

20.04.2020 u 15:41

Bionic
Reading

Solinski vijećnik Nikola Perajica jednoglasnom odlukom članova HDZ-a Solina isključen je iz stranke zbog obiteljskog nasilja. Predsjednik HDZ-a i vlade Andrej Plenković komentirajući slučaj rekao je kako je bilo kakvo obiteljsko nasilje nedopustivo za stranku, ali i njega osobno, a takvo ponašanje oštro osuđuje

Splitsko-dalmatinski župan i predsjednik solinskog gradskog odbora HDZ-a Blaženko Boban oglasio se o slučaju solinskog vijećnika koji je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je brutalno premlatio suprugu.

'Odmah po dobivanju informacije da se radi o članu HDZ-a Solina, po hitnom postupku sam sazvao telefonsku sjednicu G.O. HDZ grada Solina na kojem je donesena jednoglasna odluka o isključenju iz stranke. Kako je riječ o osobi koja je izvršila teško obiteljsko nasilje, te mu je određena mjera pritvora na rok od 30 dana, osobno najoštrije osuđujem čin svakog nasilja, a poglavito obiteljskog nasilja', rekao je Boban, piše Telegram.

Dalje navodi, kako obiteljsko nasilje kod svih mora imati nultu točku tolerancije te izazivati duboko zgražanje.

'Kako HDZ Solina neće i ne želi tolerirati takvo ponašanje u svojim redovima, ali i u cijeloj društvenoj zajednici, po hitnom postupku smo proslijedili odluku G.O. grada Solina časnom sudu HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije', stoji u priopćenju.

Predsjednik HDZ-a i vlade Andrej Plenković rekao je kako je o cijelom slučaju saznao od Blaženka Bobana. Plenković je dodao kako je bilo kakvo obiteljsko nasilje nedopustivo za stranku, ali i njega osobno te ga najoštrije osuđuje. Odluku o izbacivanju iz stranke će, kazao je, donijeti Časni sud županijskog HDZ-a u najkraćem roku