SUSJEDI NISU NIKOGA OBAVIJESTILI

Šokantno stanje 20 pasa, vlasnica u Vrapču

24.12.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Slijedom objave Udruge za zaštitu životinja Šapica i uznemirujućih fotografija objavljenih na Forum.hr-u doznajemo grotesknu priču o bestijalnim uvjetima i nedostatku humanosti prema životinjama

Razgovarali smo s gospođicom Marinom iz udruge Šapica, koja je iz prve ruke vidjela ovaj horor u kući u Zaprešiću, na navedenoj lokaciji ukupno je bilo 20 nesretnih životinja - 19 pasa i jedna mačka.

Djevojke koje se uputile tamo iskusne su i posvjedočile su svakakvim strahotama, ali ništa ih nije moglo pripremiti na prizore u ovoj kući strave. U podrumu neki psi bili su zavezani na uzicama, a tri su bila mrtva. Psi su bili izgladnjeli. Neki manji uspjeli su izaći kroz prozor ili neku rupu, ali oni preveliki jednostavno nisu mogli. U jednoj od podrumskih prostorija bila je kuja na debelom konopu sa četvero štenaca, a u drugoj otprilike 13 pasa svih dobi. U stanu iznad bila su četiri psa, jedna mačka i jedan mrtav pas, napola pojeden.

Kako doznaju članovi udruge Šapica, ispostavlja se da je vlasnica pas već 30 dana hospitalizirana u bolnici Vrapče te je teško procijeniti koliko dugo ove životinje obitavaju na ovakav način. Nadalje, što možda najviše šokira u cijeloj ovoj priči, činjenica je da su njeni susjedi znali za to i niti su poduzeli nešto niti obavijestili ikakvu službu.

Četvero pasa trenutno su kod prijatelja članova Šapice u Harmici. Dvoje od njih su štenci otprilike tri mjeseca stari te još dva za koja se prepostavlja da su majka i starije štene. Troje je u Dubravici od kojih je jedno štene u stanici zbog kritičnog stanja, jedna kujica kojoj je urastao lanac u vrat, a treći koji je kod volontera doma.

Naglašavamo da, bez obzira na sve, psi su socijalizirani i još uvijek imaju povjerenja prema ljudima. Ovim putem isto tako prosljeđujemo poziv upomoć članova Šapice.

Kako se oslobađa prostor u Dubravici, tako će se pse izvlačiti odande. Dotada, molimo vas, pomozite – članovima udruge potrebna je hrana, lijekovi, vitamini, dekice, bilo što je dobrodošlo i cijenjeno.

Ovo su kontakti te brojevi računa na koje možete slati svoje doprinose i potporu ovim nevinim žrtvama nedostatka civiliziranosti ljudi: kontakt telefoni – 098 521 083; gđica Marina 091 798 5194
Web - www.sapica.hr
E-mail - sapica@sapica.hr, udruga.sapica@gmail.com
Žiro-račun - 2484008-1103555954
Devizni račun - HR 4924840081103555954
Swift - RZBHHR2X

Uključite se i sami u raspravu o ovom problemu na Forum.hr-u, no upozoravamo, iza priloženog linka nalaze se prilično uznemirujuće fotografije.