nagomilani problemi

Šok za početak školske godine: Zbog ignoriranja iz Vlade najavili obustavu prometa diljem Hrvatske

13.08.2019 u 11:26

Bionic
Reading

Unatoč skorom početku nove školske godine, Udruge sindikata vozača i prometnih radnika HR, te Sindikata prometa i veza HR primorani su obustaviti javno linijski prijevoz diljem države. Riječ je o revoltu zbog činjenice da se nitko nije javio povratno na dopis koji su poslali na ruke premijeru Andreju Plenkoviću i na adresu nekoliko ministarstava

'Nitko se nije javio vezano na naš dopis od 24.7.2019. U međuvremenu su sindikati zaposlenih u našim tvrtkama najavili štrajk upozorenja 23.8.2019. te obustavu prijevoza početkom školske godine', stoji u dopisu poslanom predsjedniku Vlade poslanom u ponedjeljak.

'Situacija u javnom linijskom prijevozu je neizdrživa, a mi smo pritisnuti teškom situacijom na terenu. Rješenje je da se hitno sklope ugovori o javnim uslugama s prijevoznicima te da se time osiguraju radna mjesta i zadržavanje radnika, jer uskoro ćemo u suprotnome ostati bez radnika, linija, a na kraju i prijevoznika. Jedan od preduvjeta, a koji je već trebao biti ispunjen, je da se donese Pravilnik o obavljanju javno linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu, za koji je e-savjetovanje završilo 10.6.2019., a koji još nije objavljen', navode Udruge sindikata vozača i prometnih radnika.

  • +18
Ukidanje autobusa u Osječko-baranjskoj županiji Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Mole za hitan sastanak te da Vlada odredi na koji će način u skladu s Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu dobiti ugovore o javnim uslugama do zakonom predviđenog roka od 30.11.2019.

'Svaka odgoda je neprihvatljiva', poručuju u dopisu Plenkoviću kojeg potpisuje Hrvoje Meštrović, predsjednika Hrvatske udruge autobusnih javno linijskih prijevoznika.