'MINIRANJE' SASTANKA

SNSD ne želi na sastanak koji su zakazali SDA i SDP BiH

08.01.2011 u 20:09

Bionic
Reading

Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić rekao je u subotu kako predstavnici ove stranke neće sudjelovati na sastanku kojega organiziraju većinske bošnjačke stranke SDP BiH i Stranka demokratske akcije (SDA) nego da će se odazvati sastanku kojega su za ponedjeljak u Sarajevu sazvala dva HDZ-a

Radojičić je u izjavi novinarima nakon prijema povodom dana Republike Srpske u Banjoj Luci optužio SDP i SDA da pokušavaju minirati sastanak zakazan za ponedjeljak.

'Oko toga je uključen širi krug ljudi čak i regionalno. Mi ćemo ići na taj sastanak i očekujemo da će doći i ostali koji su bili nazočni prošli put', rekao je Radojičić.

Dodao je da bi se stanje u državi moglo dodatno zakomplicirati ukoliko se u ponedjeljak ne postigne dogovor oko parlamentarne većine.

Na posljednjem sastanku između vodećih hrvatskih i srpskih stranaka HDZ-a BiH, HDZ 1990, SNSD-a i Srpske demokratske stranke u Sarajevu s čelnicima većinskih bošnjačkih stranaka Saveza za bolju budućnost i Stranke za BiH dogovoreno je održavanje novoga susreta na kojega su bili pozvani i predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) i Socijaldemokratske partije koje su odbile sudjelovanje.

Umjesto toga SDA je predložila održavanje zajedničkog sastanka u utorak 11. siječnja kada je u Zastupničkim domu Parlamenta BiH sazvan sastanak predsjednika čije stranke participiraju u ovome domu.

SDP BiH je već potpisala platformu za zajednički nastup u vlasti sa SDA-om, Narodnom strankom Radom za boljitak i Hrvatskom strankom prava BiH, dok vodeće hrvatske i srpske stranke zagovaraju uspostavu vlasti u kojoj bi se našle stranke koje su dobile najveće povjerenje među hrvatskim, srpskim i bošnjačkim biračima u zemlji.