SUĐENJE DUŽNOVIĆU

Snimka ubojstva policajca je autentična

06.05.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Svjedok Marko Boltek, sudionik očevida Raiffeisen banke u Sesvetama, rekao je da je na dan ubojstva policajca Ivana Grbavca gledao kontinuiranu, visokokvalitetnu snimku koja je, prema njegovim saznanjima, predana u PP Sesvete

Takva, kontinuirana snimka pak nije predana sudu, a tužiteljstvo tvrdi da i ne postoji. Odvjetnik osumnjičenog za ubojstvo Kazimira Dužnovića, Krešimir Krsnik, još ranije je rekao da cjelovitu snimku zapravo skriva tužiteljstvo.

Nakon što je Bolteku pokazana fragmentirana snimka koja se sastoji od fotografija zabilježenih svake sekunde, svjedok je potvrdio da je to ipak snimka koju je gledao na dan ubojstva. Iako je sat vremena ranije tvrdio da je gledao kontinuiranu snimku 'kao na filmu', naknadno je rekao da je pogrešno razumio pitanje i da je za njega pregledana snimka 'kontinuirana'.

Prema Krsnikovu mišljenju postoji još jedna snimka, a ova za ovu koja je na sudu kaže da su mu stručnjaci koje je konzultirao rekli da ju je 'netko srezao', te da se to jasno vidi i na karakteristikama snimke.

Danas je svjedočio još jedan član ekipe za očevid - danas bivši policajac Darko Džaja koji je pregledavao oštećene automobile u pucnjavi u bijegu optuženog Dužnovića. On je pak rekao da zna da se nako ubojstva pregledavala snimka nadzorne kamere, ali da ju on nije gledao.

I Dok tužiteljstvo nema više dokaznih prijedloga Krsnik traži da vještak Rade Stojadinović da svoj balistički nalaz jer tvrdi da je rikošet nemoguć kako to tvrdi vještak Maštruko.

Zbog toga traži da se kao svjedoka pozove i kriminalistički tehničar koji je radio očevid unutar Raiffeisen banke Ivica Palaković, te traži rekonstrukciju događaja s lutkama ili glumcima. Krsnik kaže da je 'istraga bila traljava' te da je neobično to što je pištolj ubijenog Grbavca nađen zakočen iako je netko pucao iz njega što dokazuju pronađene čahure.

Sudac Vladimir Vinja sa sudskim vijećem je razmatrao dokazne prijedloge gotovo sat vremena, te prihvatio samo svjedočenje kriminalističkog tehničara Ivice Palakovića koji bi već sutra trebao biti pozvan na sud. O ostalim dokaznim prijedlozima odlučit će se naknadno.

'Ja nisam tu da komentiram, ali moram reći da se ovo suđenje iz ročišta u ročište sve više komplicira.' - rekao je sudac Vinja.