MAJKA I DJEVOJKA KOD IVANA

Snimka nadzorne kamere napada na rukometaše

10.02.2009 u 02:03

Bionic
Reading

Postoji nekoliko verzija napada na rukometaše Veszprema, no policija ne želi ni jednu potvrditi. Ipak, puštena je u javnost snimka s nadzorne kamere. Najizglednija verzija je ona da su Romi napali Cosmu dok je plesao s djevojkom

Rumunjski igrač Marin Cosma u disko klub ušao je s djevojkom. Svi su bili pozvani na slavlje povodom rođenja djeteta jednog od suigrača. Ples s njom navodno je bio predmet svađe sa skupinom Roma. Sigurno je da je skupina Roma došla pijana, izazivali su nered i napali Cosmu i njegovu djevojku.

Žarko Šešum
i Ivan Pešić priskočili u pomoć i tada su i oni napadnuti. Na snimci se vidi da su rukometaši zajedno izašli van nakon sukoba unutar kluba, a izvan kluba dogodila se tragedija.

Ivana su posjetili ujna Arijana, majka Đurđa i ujak Milan

19-godišnji Senjanin ostao je bez jednog bubrega. Zasada je izvan životne opasnosti. Liječnici kažu da je operacija dobro prošla i da će Ivan za tri-četiri dana biti prebačen s odjela intenzivne njege.

Suze i tuga i danas su bili vidljivi na mjestu tragedije. Obožavatelji, prijatelji i mještani u znak sjećanja na preminulog rumunjskog igrača palili su svijeće, a za ozdravljenja hrvatskog golmana i srpskog kolege izrečene su molitve.

'On se oporavlja. Ima malu temperaturu, ali u ovom slučaju to je normalno. Cijelo vrijeme nadziremo njegovo stanje', rekao je Arpad Toth, liječnik u veszpremskoj bolnici.

U bolnicu u Veszpremu stigli su Ivanovi prijatelji i njegova majka Đurđa. Tamo je i majka Žarka Šešuma koja se srela s Pešićevom majkom, izvještava Dnevnik.hr

'Bila sam kod njega desetak minuta. Kako još ima masku na glavi, nije mogao razgovarati, a i rana ga jako boli. No, otvorio je oči i osjetila sam da je jako sretan što me vidi. Razgovarala sam s njim desetak minuta, a on je samo kimao glavom', rekla je Ivanova majka Đurđa Pešić, piše Večernji list

Budući da će još nekoliko dana imati masku na licu, majka neće moći s njim razgovarati. Posjeti su strogo zabranjeni kako se ne bi zarazio kakvim bakterijama. Na pitanje hoće li Ivan i dalje moći igrati rukomet, odgovara da su joj liječnici rekli da to uopće neće biti problem.

'Ivan je mlad, jak dečko i brzo će opet među vratnice', kaže majka Đurđa, dodajući da je Ivanu bilo žao što ne brani na Svjetskom prvenstvu, ali da je govorio da će njegovo vrijeme tek doći.

Gospođa Đurđa kaže da je svi zovu, daju potporu i nude pomoć. Javio se i izbornik Lino Červar, zvali su iz Hrvatskog rukometnog saveza, u bolnici je bio i njegov menadžer Filip Serdarušić.

'Čak su mi ponudili helikopter da ga prevezem u Hrvatsku, no nema potrebe. U Veszpremu zaista ima svu potrebnu njegu. Iz njegova kluba stalno su mu na raspolaganju liječnici, ali i suigrači', kaže Đurđa.

Tata Mirko živi u Švicarskoj i doći će u Veszprem ovih dana. Mlađi sin, jedanaestogodišnji Dario, s bakom će u subotu doći u posjet bratu.

Austrijska policija uhitila je dvojicu osumnjičenih za ubojstvo. Obojica su otprije poznata policiji. Prema prvim informacijama riječ je o dvojici Roma - Šandoru Rafaelu i Ivanu Sztojku. Dolaze iz regije Fejer, jugozapadno od Budimpešte. Za trećim osumnjičenim još uvijek se traga, a policija vjeruje da je još u Mađarskoj.

Radikalne skupine u Mađarskoj najavljuju pohod na romsku manjinu, a policija ne želi eskalaciju nasilja te upozorava da jedina ima ovlasti tragati za napadačima.