ZABIJELIT ĆE SE I NA MORU

Snijeg ne samo za vikend, već i sljedećeg tjedna

25.11.2010 u 15:13

Bionic
Reading

Današnja jutarnja temperatura koja se mjestimice spustila i ispod minus 5 Celzijevih stupnjeva nagoviješta sutrašnje snježne padaline. No snijega neće biti samo ovog vikenda, nakon kratkog poboljšanja vremena u ponedjeljak, sredinom idućeg tjedna opet nas očekuju snježne pahulje

Jutrošnje temperature bile su najniže u ovom mjesecu. Dok je u gorskim predjelima bilo i do minus šest, blizu nule bilo je i na Jadranu. Snijeg se krajem dana i sutra očekuje u gorskim predjelima, dok bi u petak poslijepodne i navečer snijeg mogao pasti i u nizinama unutrašnjosti te u okolici Rijeke i u Istri.

Kao i danas, jutro bi u petak u mnogim krajevima moglo osvanuti u gustoj magli. Puhat će slab i umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, na sjeveru mjestimice bura. Najviša dnevna temperatura u petak će u unutrašnjosti biti do osam na Jadranu do 15 Celzijevih stupnjeva.

U subotu nas očekuje kratkotrajno razvedravanje no snježne padaline i dalje su moguće u gorju, u nedjelju ponovno pogoršanje s novim padom temperature i mogućim padalinama, no već u ponedjeljak temperatura će porasti te se očekuje kiša.

Čini se da nam zima neće samo za vikend pokazati zube. Već u utorak i srijedu očekuje se pogoršanje vremena, snježne padaline i novi pad temperature zraka, pogotovo u srijedu, kada se maksimalna temperatura neće penjati iznad nule.