MJESTIMICE U ISTRI I DALMACIJI

Snijeg i poledica otežavaju promet u unutrašnjosti

27.12.2010 u 07:20

Bionic
Reading

Otežano se zbog snijega i poledice vozi u većem dijelu unutrašnjosti te mjestimice u Istri i Dalmaciji, javio je Hrvatski autoklub

Vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure, dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet. Obilazak za osobna vozila je preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D 50, D 27 i D 54) ili preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27). Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema otvorenog pravca na relacijama unutrašnjost - Hrvatsko primorje i unutrašnjost - Dalmacija.

Autocesta A6 Rijeka - Zagreb otvorena je za sve skupine vozila. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, snijeg i poledica otežavaju promet u Gorskom kotaru i Lici, a zbog niskih temperatura poledice ima i u ostatku zemlje. HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Državna cesta D 54 Maslenica - Zaton Obrovački i Jadranska magistrala (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene otvorene su samo za osobna vozila, dionica od Novog Vinodolskog do Senja otvorena je za osobna vozila i autobuse. Na Krčkom i Paškom mostu te na dionici D 1 Knin - Gračac zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na dionici Jadranske magistrale (D 8) Bakar - Novi Vinodolski dodatno i za kombi vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

U Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji: D 1 Grabovac - Udbina - Knin, D 23 Kapela - Žuta Lokva - Senj, D 25 Korenica - Lički Osik i Gospić - Karlobag, D 27 Gračac - Zaton Obrovački, D 42 Josipdol - Poljanak, D 50 Gospić - Gračac, D 52 Špilnik - Korenica, D 217 Grabovac - Ličko Petrovo Selo, D 218 GP Užljebić - Brotnja - Sučević, D 504 Ličko Petrovo Selo - Prijeboj, D 522 čvor Udbina - čvor Gornja Ploča, te na svim županijskim i lokalnim cestama na području Senja zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za sva vozila obavezna zimska oprema.

Za sav promet zatvorena je D 506 Dobroselo - Mazin. Zimska oprema obavezna je i na Sljemenskoj cesti.

Zbog kvara teretnog vozila vozi se jednim trakom od 39. do 41. km autoceste A1 na vijaduktu Drežnik.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektne linije Prizna - Žigljen i Jablanac - Mišnjak, te katamaranska Vis - Split. Trajekt na liniji Valbiska - Lopar prevozi samo osobna vozila. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.