OPASNOST ZA VOZAČE I PJEŠAKE

Snijeg i led napunili Traumu

30.01.2010 u 21:33

Bionic
Reading

Hrvatsku je prekrio snijeg i popločio led koji otežava promet, ali i bezbrižno kretanje pješaka ulicama. Zbog ozljeda mnogi su se Zagrepčani javili u Kliniku za traumatologiju, a HAK upozorenjima nastoji spriječiti veće nesreće u prometu

Zbog padova i lomova na današnjoj poledici u Zagrebu sedamdesetak građana zatražilo je liječničku pomoć, doznaje se večeras u Klinici za traumatologiju.

'Opsadno stanje na hitnom prijamu Klinike trajalo je od jutros do ranih poslijepodnevnih sati, a u večernjim satima stanje se smirilo', kaže dežurni ortoped Damir Hudec. Napominje da su ozlijeđeni svih dobnih skupina te da se u većini slučajeva radi o lakšim ozljedama.

Unatoč otežanim zimskim uvjetima, sve su ceste u Zagrebu prohodne, doznaje se u Zimskoj službi Holdingove podružnice Zagrebačke ceste.

'Autobusni je promet redovit, ceste su posoljene i prohodne, uključujući brdske i sljemensku cestu i za sada nema nikakvih dojava o prometnim teškoćama', kaže dežurni Kemal Golač.

HAK upozorava na zimsku opremu!

Snijeg otežava promet na sjeveru i sjeverozapadu zemlje te u Lici i Gorskom kotaru. Proglašeni su zimski uvjeti duž cijele autoceste A2 Zagreb - Macelj i na autocesti A6 Rijeka - Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostali moraju imati zimsku opremu.

Upozoravaju vozače da opreznije voze po mokrim i skliskim kolnicima, a zbog niskih temperatura moguća je i poledica.

U prekidu je katamaranska linija na relaciji Ubli - Hvar - Vela Luka - Split i Split - Vis.