očevid u tijeku

[FOTO/VIDEO] Snažna eksplozija u Zagrebu: Na mjestu udara pronađeni dijelovi zrakoplova. Na njima su oznake na ruskoj ćirilici i crvena petokraka? Na terenu vojna policija i specijalci

10.03.2022 u 23:37

Bionic
Reading

Oko 23 sata je snažna ekplozija probudila i prepala Zagrepčane. Do eksplozije je došlo u blizini Studentskog doma 'Stjepan Radić' na Jarunu. Prema prvim informacijama, čini se da je na mjestu udara pronađen dio neke letjelice koja je prilikom pada napravila krater promjera oko tri metra i dubine jedan metar. Navodno su na ostacima vidljive oznake na ruskoj ćirilici

'Susjedi su izašli na ulicu, svi su se prepali', ispričao je svjedok. Drugi javljaju da se prasak čuo u cijelom gradu.

Policija i vatrogasci trenutno su na terenu u Jarunskoj ulici. Osjeti se snažan smrad, piše 24sata.

Ograđeno je područje oko velike rupe promjera tri metra i dubine jedan metar. Jarunska cesta i parkiralište prepuni su krhotina i asfalta, a ima i oštećenih automobila.

'Ne znam što je to bilo, ali eksplodiralo je dva metra od mene, hvala Bogu što sam živa. Bila sam u autu na parkingu pokraj Stare Save i čuo se neki zvuk nekoliko minuta netom prije eksplozije. Mislila sam da je tramvaj ili nešto. Odjednom je nešto doslovno palo s neba na parking. Glasna eksplozija, kamenje je padalo po podu, prašina... Nestalo je struje na tren. Ponavljam, ne znam što je, ali stvarno mislim da je palo s neba. Bila sam u apsolutnom šoku, još ne mogu doći sebi', ispričala je svjedokinja.

  • +10
Eksplozija na Jarunu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Prema prvim informacijama iz službenih izvora, javlja Dnevnik.hr, čini se da je na mjestu udara pronađen dio zrakoplovnog motora koji je padom napravio krater promjera oko tri metra i dubine jedan metar.

Desetak minuta nakon ponoći na mjesto udara stigla je i vojna policija.

Policija je uskoro proširila područje označeno policijskom trakom, a okupljene građane, ali i novinare, počeli su rastjerivati. Nekolicini novinara čak su prijetili privođenjem.

  • +13
Nepoznati predmet pao nedaleko od SD-a Stjepan Radić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Vatrogasci su u ulici Petrine s drveta skinuli veliki padobran, a navodno je viđen još jedan, javlja Jutarnji list.

Na dijelu zrakoplova pronađenom u krateru vidi se crvena zvijezda i slova na ruskoj ćirilici, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr iz pouzdanih izvora.