OBALA BJELOKOSTI

Snage sigurnosti ubile šest žena

03.03.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Snage sigurnosti Obale Bjelokosti ubile su iz vatrenog oružja najmanje šest žena koje su se u četvrtak okupile na prosvjedu u znak podrške Alassaneu Ouattari koji traži da mu dosadašnji predsjednik Laurent Gbagbo preda predsjednički položaj

Žene su se okupile u abidžanskoj četvrti Abobo povodom planiranog marša kojime se željelo pozvati Gbagboa da odstupi, rekli su svjedoci.

'Onda su se dovezli ljudi u uniformama i počeli nasumično pucati. Šest je žena ubijeno na mjestu. Ustrijeljene su a druge su žene zapomagale', rekla je svjedokinja. Drugi stanovnik Aboboa rekao je da je ubijeno deset žena, a da su deseci drugih ranjeni kada su snage sigurnosti otvorile vatru.

Za sada nema službenog komentara incidenta. Izvor iz vojske je potvrdio da je došlo do pucnjave, ali je rekao da je to bio nesretan slučaj.

U Obali Bjelokosti i svijetu rastu strahovi da bi borba za vlast između Ouattare i Gbagboa koji je odbacio pozive da odstupi s položaja nakon izbora održanih 28. studenog mogla dovesti do ponovnog izbijanja građanskog rata u zemlji.